Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Deel Shell Centre wordt pretcomplex

Datum nieuwsfeit: 23-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
23-08-1999

Deel Shell Centre wordt pretcomplex

LONDEN - Shell is in gesprek met projectontwikkelaars om de mogelijkheid te onderzoeken de benedenverdiepingen van het Centraal Kantoor in Londen om te bouwen tot een omvangrijk entertainment centre. Opties hierbij zijn een multiplex bioscoop, een gezondheids- en fitnesscentrum, een kleine supermarkt en overige vermaaksfaciliteiten plus restaurants.

De ontwikkeling is ingegeven door de geringere behoefte van Shell aan kantoorruimte in combinatie met een karakterverandering van dit gedeelte van de zuid-oever van de Theems. Op dit moment wordt tegenover Shell Centre het Millennium Reuzenrad (London Eye) gebouwd terzijde van een metrostation aan een nieuwe ondergrondselijn die ook de Millennium Dome bereikt.

Het is de bedoeling dat Shell zelf met ruim drieduizend werknemers 50.000 vierkante meter kantoorruimte in het gebouw blijft bezetten en dat ongeveer 30.000 vierkante meter in de huidige kelders, de begane grond en de (te overdekken) binnenplaats wordt ontwikkeld als vermaakscentrum.

Shell Centre is geopend in 1963 en omvatte aanvankelijk ongeveer 110.000 vierkante meter kantooroppervlak. Enkele jaren geleden is al het zogeheten downstream building afgestoten dat vervolgens is herontwikkeld tot appartementen.

Kijk voor meer informatie over deze plannen op shellcentre.shell.com.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie