Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord

Datum nieuwsfeit: 23-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord

Laatst gewijzigd 23 augustus 1999.

REEKS VERNIELINGEN NOORDWIJK OPGELOST

De politie in het district Duin- en Bollenstreek Noord heeft twintig Noordwijkse jongeren opgepakt die verantwoordelijk zijn voor een reeks van honderd strafbare feiten in de badplaats. Ze hebben zich onder meer schuldig gemaakt aan vernielingen in de wijken Boerenburg en het Middengebied. Ook scholen en asielzoekerswoningen moesten het ontgelden. De jongeren hebben aangegeven dat ze hebben gehandeld uit onvrede over het uitblijven van een hangplek in het dorp. Bij de vernielingen van asielzoekerswoningen speelden volgens de jongeren zelf mee dat de asielzoekers "met voorrang" zouden worden behandeld, terwijl zij als jongeren werden "achtergesteld". Volgens de politie zijn met de aanhoudingen van de twintig alle verantwoordelijken opgepakt. Een deel van de verdachten is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de jongeren voor de rechter moeten verschijnen.

_________________________________________________________________

AMBULANCE BETROKKEN BIJ ONGELUK.

Een ambulance is betrokken geraakt bij een ongeluk op de N206 ter hoogte van Noordwijkerhout. De ziekenauto reed tussen twee tegemoetkomende stromen auto's door, met zwaailicht en sirene aan. Een tegenligger wilde de auto voor hem inhalen, en zag daarbij pas op het laatste moment de ambulance op hem af komen. De bestuurder van de ambulance kon met een ruk naar rechts de auto ontwijken en een frontale botsing te voorkomen. De gepasseerde auto en de inhalende auto kwamen wel in botsing. De schade bleef uiteindelijke met perkt tot nekletsel.

_________________________________________________________________

BESCHONKEN CHAUFFEUR ACHTERHAALD

Een 19-jarige Noordwijkerhouter ging er in de nacht van zatersdag op zondag 21 op 22 augustus rond 04.00 uur met zijn auto vandoor toen de politie hem wilde controleren. Op zijn vlucht wist hij in de Kerkstraat ee snelheid van honder kilometer per uur te bereiken. Hij werd vervolgens op de Dorpsstraat aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal en is zijn rijbewijs kwijt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie