Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeeman spreekt Groningse Letterenlezing 1999 uit

Datum nieuwsfeit: 23-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Zeeman spreekt Letterenlezing 1999 uit@/Chapeau

MET TWEE MATEN: DE KUNSTKRITIEK EN CULTURELE DIVERSITEIT

Op donderdag 2 september 1999 wordt het facultaire jaar van de Faculteit der Letteren geopend door Michaël Zeeman. Hij spreekt dan de Letterenlezing 1999 uit, onder de titel `Met twee maten: De kunstkritiek en culturele diversiteit'. De gebeurtenis vindt plaats in de Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1 te Groningen, en begint om 16.00 uur. De lezing is vrij toegankelijk.

Michaël Zeeman (1958) studeerde filosofie in Utrecht en Groningen. Sedert 1980 schreef hij in tal van dag- en weekbladen over beeldende kunst, wetenschapsgeschiedenis, filosofie, literatuur, muziek, cultuurpolitiek en cultuurgeschiedenis. Voor de Volkskrant was hij van 1991-1996 chef van de kunstredactie en sedert 1996 is hij aan de Volkskrant verbonden als `writer at large'. Zeeman schrijft wekelijks beschouwingen over vooral literatuur, beeldende kunst en cultuurfilosofie. Voor de VPRO-televisie presenteert en presenteerde hij verschillende programma's waaronder `Zeeman met boeken'. In 1991 verscheen zijn dichtbundel `Beeldenstorm', bekroond met de C. Buddinghprijs, en in 1997 schreef hij het boekenweekgeschenk `God zij met ons'. In 1998 verscheen de bundel `Het scherm der verbeelding' van zijn hand. Sedert 1990 is hij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, als vaste gastdocent bij de vakgroep Culturele Studies. In het studiejaar 98/99 gaf Zeeman als gastcriticus verbonden aan de faculteit der letteren in Groningen colleges literatuurkritiek.

Noot voor de pers:

Voor meer informatie: Erik Massier, Faculteitsbureau Letteren, tel. (050)363 59 06,

e-mail (H.Massier@let.rug.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie