Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koningin houdt roos "Hertogin van Limburg" ten doop

Datum nieuwsfeit: 24-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Koningin houdt roos ten doop in Lottum


127/99

Maastricht, 18 augustus 1999

KONINGIN HOUDT ROOS
TEN DOOP IN LOTTUM

Hare Majesteit Koningin Beatrix zal tijdens het streekbezoek aan Noord-Limburg op dinsdag 24 augustus, in Lottum (gemeente Grubbenvorst) op de Markt een roos ten doop houden.

De roos, een zalm-oranje kleurige trosroos, krijgt bij die gelegenheid de naam "Hertogin van Limburg". Het betreft een perkroos en is een product van de Lottumse kweker H. van de Pasch die hiermee een sterke en ziektevrije roos heeft gekweekt. De benaming Hertogin van Limburg verwijst naar een periode in de geschiedenis van Limburg dat dit gebied niet alleen een provincie van het Koninkrijk der Nederlanden was maar tevens een Hertogdom. De regerend vorst van ons land was toen tevens Hertog van Limburg. Met de doop, die zal gebeuren met water uit de dorpspomp op de Markt van Lottum, brengt het rozendorp een hommage aan de Koningin die op 24 augustus kennis wil nemen van de rozencultuur van Lottum. Het gemeentebestuur van Grubbenvorst ziet in het ten doop houden van de roos een stimulans voor de rozenteelt in de regio.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie