Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rode Kruis stuurt opnieuw medisch team naar Turkije

Datum nieuwsfeit: 24-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Rode Kruis stuurt dinsdag 24 augustus opnieuw medisch team naar Turkije

Dinsdag 24 augustus stuurt Rode Kruis-Vlaanderen opnieuw een medisch team naar Turkije. Het is reeds het derde rodekruisteam dat vanuit België vertrekt om te worden ingeschakeld in de internationale hulpoperatie voor de slachtoffers van de aardbeving die vorige week het westen van Turkije trof. Het team zal voornamelijk actief zijn in het kamp dat nabij Golcuk wordt opgericht en daar instaan voor het verlenen van medische zorgen. Indien noodzakelijk zal het ook in de dorpen in de nabije omgeving worden ingezet.

Het team wordt geleid door Johan Peeters, een verpleegkundige uit Grimbergen, die tot voor het kort in Albanië de leiding had van het kamp Katundi i Ri nabij de havenstad Dürres. Hij is vrijdag teruggekeerd uit Kosovo. Verder bestaat het team uit twee artsen, Dr. Duran uit Gent die van Turkse origine is en Dr. Gringoir uit Waasmunster. Tenslotte maakt een tweede verpleegkundige, Geert Gijs uit Lier, deel uit van het team.

De vier rodekruismedewerkers vertrekken om 13u met Turkish Airlines, vlucht 1938, vanuit Zaventem naar Istanbul. Zij zijn voor hun vertrek beschikbaar voor interviews. Met dezelfde vlucht vertrekt eveneens een WHO-kit. Dit is een gestandaardiseerde set geneesmiddelen en medisch materiaal waarmee 10.000 personen gedurende 3 maanden kunnen verzorgd worden.

Het overige materiaal en een voertuig dat het team in staat moet stellen zich in de getroffen streek autonoom te kunnen bewegen vertrekt morgenvroeg via de weg vanuit de rodekruisgebouwen in de Klokstraat te Berchem- Antwerpen (vlak achter het station van Berchem). Het transport wordt verzekerd door de vrijwilligers van de Logistieke Eenheid, een gespecialiseerde hulpeenheid van Rode Kruis-Vlaanderen voor inzet bij grote rampen of manifestaties. Op dit moment is het juiste vertrekuur nog niet gekend.

Brussel, 23 augustus 1999

Voor meer informatie kan men zich wenden naar:
Tuur Hoste, tel. kantoor (02)645.45.45, gsm (0476)50.50.58, e-mail tuur.hoste@redcross-fl.be
of naar Axel Vande veegaete, tel. kantoor (02)349.55.55, gsm (075)35.50.08.
Rode Kruis-Vlaanderen-Perszaken, Vleurgatsesteenweg 98, 1050 Brussel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie