Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duizend nieuwe herintredende leerkrachten voor de klas

Datum nieuwsfeit: 24-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CAREER CENTER ONDERWIJS

Duizend herintredende leerkrachten voor de klas

's Hertogenbosch, 24 augustus 1999

Duizend nieuwe herintredende leerkrachten voor de klas

Het Career Center Onderwijs heeft sinds de start vorig najaar duizend herintredende leerkrachten in het basisonderwijs geplaatst. Enkele honderden herintreders volgen momenteel een opfriscursus, terwijl nog eens duizend herintreders dit schooljaar aan een nascholingscursus beginnen. Alleen al aan het begin van het nieuwe schooljaar, werden 145 leerkrachten bemiddeld naar basisscholen in het hele land. Hierdoor konden op veel scholen problemen bij de start van het nieuwe schooljaar worden voorkomen.
Om ook personeelsknelpunten bij de tijdelijke vervanging van leerkrachten op te lossen, is het Career Center Onderwijs in Den Haag en Eindhoven gestart met een pilot voor invalleerkrachten.

Het Career Center Onderwijs, een samenwerkingsverband van ABP/USZO en Manpower Consultancy, kreeg in september 1998 de opdracht van het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt (SBO) om ex-leerkrachten terug te leiden naar het basisonderwijs. Het project .Terug voor de klas. is een van de maatregelen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen om het tekort aan leraren terug te dringen. Door vergrijzing van het lerarenbestand, het stijgend aantal leerlingen en de klassenverkleining is er een grote vraag naar extra leraren in het basisonderwijs. Het Career Center Onderwijs stuit bij de uitvoering van het project nog steeds op grote verschillen tussen vraag en aanbod van leerkrachten per regio. Ondanks deze knelpunten, zijn nu bijna duizend leerkrachten bemiddeld naar het basisonderwijs.

Invalleerkrachten
In Den Haag en Eindhoven is het Career Center Onderwijs gestart met een pilot voor de bemiddeling van invalleerkrachten. Er komt een 24 uur-service voor scholen waar kortdurende vervangingsvacatures kunnen worden gemeld. Het Career Center Onderwijs zorgt vervolgens voor een vervanger en voor ondersteuning en begeleiding van de invalleerkracht. De pilots duren tot 1 februari volgend jaar. In december/januari wordt bekeken of deze opzet landelijk kan worden ingevoerd. Nu al heeft een aantal scholen in andere regio.s aangegeven ook behoefte te hebben aan de bemiddeling van invalleerkrachten.

....

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Ruud van der Star (Career Center Onderwijs), tel. 06 . 228 018 78, Rob van Hooff (Career Center Onderwijs), tel. 06 . 53 64 50 47 of Peter Moerkens (SBO), tel. (070) 376 58 19.

24 aug 99 13:35

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie