Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht provincie Groningen

Datum nieuwsfeit: 24-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 08/24/99

Persberichten provincie Groningen/
Dinsdag 24 augustus 1999

Dagelijkse berichten districten West, Noord, Midden en Oost

Delfzijl: Aangifte diefstal met geweld
De politie heeft maandag een aangifte opgenomen ter zake diefstal met geweld. Een inwoner uit Delfzijl verklaarde in de nacht van zaterdag op zondag op de Mercuriusstraat in Delfzijl te zijn beroofd van zijn portemonnaie met daarin enkele tientjes aan geld. Dit zou zijn gebeurd door enkele onbekende personen. Nader onderzoek wordt ingesteld.

Appingedam: Verkeersongeval letsel
Zondagmiddag is een 16-jarige jongen uit Appingedam gewond geraakt bij een bromfietsongeval. De jongen was bezig op zijn nieuwe scooter de omgeving te verkennen van zijn nieuwe woonplaats. Op de Stadsweg verloor hij de macht over het stuur, reed tegen een boom en belandde in een sloot. Als gevolg hiervan liep hij diverse kneuzingen op en mogelijk inwendig letsel. Hij is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.

Sappemeer: Controle snelheid
De politie heeft een 27-jarige man uit Odense (Denemarken) bekeurd wegens te snel rijden. De man reed afgelopen nacht met een snelheid van ongeveer 160 kilometer per uur over de A7 ter hoogte van Veendam. In overleg met de officier van justitie is de verdachte een boete opgelegd van fl. 500,--, die hij terstond heeft betaald.

Muntendam: Diefstal gereedschappen
Afgelopen weekeinde is ingebroken in een drietal containers op een terrein aan de Daalweg in Muntendam. Uit de containers is een nog onbekende hoeveelheid aan gereedschappen weggenomen. Aangifte is opgenomen.

Winschoten: Diefstal fiets en bedreiging
Maandagmiddag is een 27-jarige man uit Winschoten aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets en het bedreigen van de eigenaar. Verdachte verklaarde nabij de Bovenburen een fiets te hebben zien liggen en deze te hebben meegenomen. De eigenaar van de fiets zag dit en achtervolgde de verdachte. In de Witte de Witstraat sprak aangever verdachte aan, waarbij deze een knipmes dreigend richtte op aangever. In de Zeeheldenstraat kon de politie de verdachte aanhouden. aan het politiebureau legde deze een bekennende verklaring af. Na het opmaken van het proces-verbaal is verdachte weer in vrijheid gesteld. Aangever kreeg zijn fiets terug.

Feerwerd: Controle snelheid
Maandag tussen 11.00 en 12.00 uur is snelheidscontrole gehouden op de Mentaweg in Feerwerd. Dat gebeurde met behulp van een zogenaamde lasergun. Vrijwel alle automobilisten reden ter hoogte van de wegwerkzaamheden sneller dan de toegestane maximum snelheid ter plaatse van 30 km/h. de hoogte gemeten snelheid was 76 km/h. De politie heeft de automobilisten gewaarschuwd en hen uitleg gegeven over de gevaren van te snel rijden langs wegwerkzaamheden en het werken en het gebruik van de lasergun.

Voor nadere informatie bureau voorlichting, tel. 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie