Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verplaatsing molen van Rijnsburg naar Voorhout

Datum nieuwsfeit: 24-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

23-08-1999

SPECTACULAIRE VERPLAATSING MOLEN VAN RIJNSBURG NAAR VOORHOUT


Voor de Rijnsburgse poldermolen "De Hoop Doet Leven" begint dinsdag 24 augustus om ca 9.00 uur een nieuwe toekomst als een enorme hijskraan van 650 ton hem van zijn voetstuk licht en op een ponton plaatst om naar de overzijde van het Oegstgeesterkanaal gevaren te worden. Vandaar zal de molen via een trailer met 46 wielen voorzichtig naar de nieuwe locatie in de Elsgeesterpolder in Voorhout gereden worden. Volgens planning zal de molen daar woensdagmorgen 25 augustus om 7.30 uur op zijn plaats gezet worden.

De verplaatsing is de uitkomst van een convenant tussen de huidige eigenaar, de Veiling Flora, de gemeente Oegstgeest en de provincie Zuid-Holland. Aan de goedkeuring voor de uitbreidingsplannen van de veiling is de molenverplaatsing als voorwaarde verbonden. De uitbreiding van de veiling maakt een goede windvang en veilig functioneren van de molen onmogelijk. Daarom worden de verplaatsingskosten ook grotendeels door de veiling gedragen.

Op het moment dat de kraan de molen van zijn voetstuk tilt, gaat de molen over in eigendom over naar de Rijnlandse Molenstichting, die in dit deel van de provincie al meer dan 40 molens beheert.

Op de nieuwe locatie kan de molen weer optimaal als poldermolen functioneren.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie