Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tabakswaren weer verkrijgbaar op schiphol

Datum nieuwsfeit: 24-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Amsterdam Airport Schiphol

Tabakswaren voor EU-reizigers verkrijgbaar tegen lokale winkelprijzen

Schiphol, 24 augustus 1999 - Met ingang van vandaag biedt See Buy Fly, het belastingvrije winkelcentrum, ook reizigers binnen de Europese Unie de mogelijkheid om tabakswaren te kopen, maar dan wel tegen lokale prijzen.

De afschaffing van belastingvrije verkopen aan reizigers binnen de Europese Unie, die met ingang van 1 juli 1999 van kracht werd, heeft voor passagiers op Schiphol nauwelijks gevolgen gehad. Amsterdam Airport Schiphol en de winkeliers nemen vanaf die datum voor reizigers binnen de Europese Unie de BTW voor hun rekening voor alle producten met uitzondering van drank en tabakswaren. Drank is verkrijgbaar gebleven, maar tegen lokale winkelprijzen. Tabakswaren konden de afgelopen twee maanden helemaal niet meer worden gekocht door EU-reizigers, maar dat behoort nu tot het verleden. Op verzoek van vele EU-passagiers verkoopt See Buy Fly vanaf begin september in alle Liquor & Tobacco-winkels naast belaste drank ook belaste tabakswaren.

In Lounge Centraal zijn tabakswaren vanaf vandaag tegen lokale winkelprijzen te koop. Naar verwachting start begin september ook in Lounge Zuid en Lounge West de verkoop van tabakswaren tegen lokale winkelprijzen.

Sinds de afschaffing van taxfree verkopen aan reizigers binnen de Europese Unie zijn, met uitzondering van drank en tabakswaren, de prijzen van alle producten die See Buy Fly verkoopt onveranderd voordelig gebleven. In de praktijk betekent dit dat de EU-reiziger bij de kassa dezelfde prijs voor artikelen zoals parfum, cosmetica, camera's en dergelijke betaalt als de reiziger met een bestemming buiten de Europese Unie.

Voor reizigers naar bestemmingen buiten de Europese Unie is er per 1 juli j.l. niets veranderd, zij kunnen het complete assortiment van See Buy Fly belastingvrij en accijnsvrij blijven kopen.

065-1999/mb

© Amsterdam Airport Schiphol

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie