Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agressie en geweld tegen politie onderzocht

Datum nieuwsfeit: 24-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

(veb@dienst.nl)

Agressie en geweld tegen politie onderzocht

Het Centrum voor Politiewetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het ministerie van Justitie het verschijnsel van agressie en geweld tegen de politie onderzocht. Het gaat daarbij om incidenten zoals die zich hebben voorgedaan in de jaren 1996 en 1997. De resultaten van het onderzoek zijn neergelegd in het rapport Politiewerk in gevaarsituaties. Omgaan met agressie en geweld van burgers in het basispolitiewerk. De auteur is drs. Jaap Timmer, senior-onderzoeker bij het Centrum voor Politiewetenschappen van de VU. Het onderzoek stond onder leiding van prof.dr. Jan Naeyé, hoogleraar straf- en politierecht aan de VU. De studie is bedoeld voor de beleidsontwikkeling op het gebied van organisatie, uitrusting, operationele uitvoering, opleiding en training van de politie.

Politiewerk in gevaarsituaties brengt acht typische gevaarsituaties in kaart waarmee politieambtenaren in de doorsnee praktijk van de basispolitiezorg worden geconfronteerd. Het gaat dan vooral om verzet van burgers tegen hun aanhouding, gestoorde of gedrogeerde personen, agressie vanwege een correctie of boete, of om omstanders die de politie het werken onmogelijk proberen te maken.

Jaap Timmer, Politiewerk in gevaarsituaties. Omgaan met agressie en geweld van burgers in het basispolitiewerk, rapport Centrum voor Politiewetenschappen VU, 1999, 111 blz., ISBN 90-74582-14-1.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie