Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Streekbezoek Koningin Beatrix aan Noord- en Midden-Limburg

Datum nieuwsfeit: 24-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst

Het Koninklijk Huis

Persberichten

24/08/99 Streekbezoek Koningin aan Noord- en Midden-Limburg

Hare Majesteit de Koningin bezoekt op 24 augustus 1999 een aantal gemeenten in de provincie Limburg waar zij zich nader zal informeren over landbouw, natuurbeheer en transport. Achtereenvolgens bezoekt de Koningin de gemeenten Nederweert, Helden, Horst, Grubbenvorst en Venlo.

Op het stadhuis van Nederweert, welke gemeente door het ministerie van LNV is aangewezen als proefmodel voor de reconstructie van het landelijk gebied, volgt de vorstin een gesprek over dit onderwerp met vertegenwoordigers van verschillende belangengroeperingen. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn de grondonttrekking aan de landbouw, de waterproblematiek in de Peel, de intensieve veeteelt en de conflicterende belangen van landbouw en natuurbeheer. Na afloop zal de koningin het proefgebied bezoeken.

In Horst bezoekt zij een aantal bedrijven, die werken met de meest moderne technieken binnen de landbouw. Gewasbescherming, biologische bestijdingsmiddelen en genetische modificatie worden uitgeprobeerd bij de proefbedrijven van het Meterikse Veld op alle vormen van land- en tuinbouw.

In Grubbenvorst zal de koningin na een korte wandeling door het dorp Lottum, dat bekend is van vele kwekerijen, een rozenpresentatie bezoeken.

Als intermezzo wordt op weg naar Horst een nieuw vacantiehuis van het Prinses Beatrix Fonds bezocht. Dit "Lions" huis biedt de mogelijkheid aan gehandicapten samen met hun familie met vacantie te gaan.

De dag wordt afgesloten met een bezoek aan Venlo. Op het stadhuis is een gedachtenwisseling met het college van B en W over de problematiek van de stad als logistiek knooppunt. Vervolgens wandelt de Koningin naar het Museum Van Bommel- Van Dam, waar zij de tentoonstelling "Borderline- Pilot" bezoekt. Deze op het grensgebied met Duitsland gerichte manifestatie brengt grenzen tussen landen, tussen cultuur en natuur, tussen heden en verleden en tussen kunst en publiek in beeld.

9 juli 1999/nr. 155

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie