Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start bouw 'Koningsvelt' in Delft

Datum nieuwsfeit: 25-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hollandsche Beton Groep

Persbericht
27 augustus 1999

Start bouw 'Koningsvelt' in Delft

Delft - De heer R. Grashof, wethouder ruimtelijke ordening van de gemeente Delft, heeft op woensdag 25 augustus jl. de eerste paal geslagen voor het woningbouwproject Koningsvelt in Delft.

Het project Koningsvelt is ontwikkeld door HBG Vastgoed bv in samenwerking met de gemeente Delft. Het gaat om een historisch stukje Delft, waarop van 1252 tot 1572 het klooster Koningsvelt stond. De locatie is vanaf begin deze eeuw voornamelijk gebruikt als bedrijventerrein. In 1997 is HBG Vastgoed gestart met de herontwikkeling van dit terrein.

Het plan Koningsvelt bestaat uit 73 woningen gesitueerd aan de Delftse Schie. Aan het water verrijzen 36 luxe appartementen, verdeeld over drie urban villa's. De villa's bieden uitzicht op de Schie, de drukbevaren route tussen Rotterdam en Den Haag. Achter de urban villa's worden 37 eengezinswoningen gebouwd in drie typen [13 splitlevel-woningen, 12 vier- onder-één-kapwoningen en 12 twee-onder-één-kapwoningen].

De woningen zijn ontworpen door Inbo architecten te Rijswijk. De architectuur herinnert aan de bouwstijl uit de jaren dertig. De uitvoering van het project is in handen van HBG Woningbouw bv regio West te Rijswijk. Naar verwachting worden de woningen eind 2000 opgeleverd.

HBG Vastgoed bv en HBG Woningbouw bv maken deel uit van HBG, Hollandsche Beton Groep nv, te Rijswijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie