Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ziekenhuisvergelijkingssysteem schetst onvolledig beeld

Datum nieuwsfeit: 25-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ST. ANTONIUS ZIEKENHUIS

Ziekenhuisvergelijkingssysteem onvolledig beeld

PERSBERICHT

SINT ANTONIUS ZIEKENHUIS NIEUWEGEIN:

ZIEKENHUISVERGELIJKINGSSYSTEEM SCHETST VOLSTREKT ONVOLLEDIG BEELD

Nieuwegein, woensdag 25 augustus 1999 - Omdat wij het van groot belang vinden dat de patiënt de mogelijkheid krijgt verschillende ziekenhuizen met elkaar te vergelijken, heeft het St. Antonius Ziekenhuis (evenals de andere Utrechtse ziekenhuizen) afgesproken zijn medewerking te verlenen aan het experiment van de Consumentbond om tot een betrouwbaar ziekenhuisvergelijkingssyteem te komen.

Vandaag wordt door de Consumentenbond een rapport uitgebracht over de resultaten van een aantal aspecten die zijn onderzocht. Wij zien deze rapportage als een eerste aanzet om tot een betrouwbaar en voldoende inzichtelijk vergelijkingssyteem te komen. Hier moet in goed overleg nog verder aan worden gewerkt. Het onderzoek is slechts beperkt van opzet geweest. Het betrof aspecten van patiëntvriendelijkheid zoals wachttijden en de communicatie tussen arts en patiënt bij een viertal specialismen. Vragen zoals in welk ziekenhuis wordt men het beste behandeld voor een bepaalde aandoening zijn daarbij nog niet aan de orde gekomen. De vraag is ook of het onderzoek in de nu geboden vorm voldoende representatief is. Zo heeft slechts circa 30 van de benaderde patiënten aan de enquête meegewerkt.

Een ziekenhuis met langere wachttijden scoort laag in het onderzoek. Maar deze wachttijden zijn het gevolg van schaarste aan capaciteit. Ziekenhuizen kunnen niet zelf hun capaciteit uitbreiden om deze wachttijden te bekorten, want zij zijn gebonden aan een budget dat via allerlei regels door de overheid wordt beperkt.

Het St. Antonius Ziekenhuis doet er alles aan om met de beschikbare middelen de grote toeloop van patiënten te verwerken en alle mensen te behandelen die een beroep op ons doen. De toeloop van patiënten toont aan dat velen graag in het St. Antonius Ziekenhuis geholpen willen worden. Uiteraard zouden wij graag meer middelen hebben om de wachttijden in ons ziekenhuis te bekorten", aldus die heer J.E. Landheer, lid van de Raad van Bestuur van het
St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein.

...

..

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie