Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ABVAKABO FNV wil verbetering werksituatie homoseksuelen

Datum nieuwsfeit: 26-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

Homoseksualiteit geeft negatieve reacties op werk

ABVAKABO FNV wil verbetering werksituatie homoseksuelen

Veel homoseksuele mannen en vrouwen hebben als gevolg van hun seksuele voorkeur negatieve ervaringen op het werk. Dit blijkt uit een onderzoek van het NISSO, het Nederlands Instituut voor Sociaal Sexuologisch Onderzoek, gedaan in opdracht van ABVAKABO FNV. Van de ondervraagde mannen zegt 59% en van de vrouwen zegt 42% in de huidige baan hier last van te hebben. Daarnaast heeft de mate van gesloten zijn op het werk over hun seksuele voorkeur, gevolgen voor de wijze waarop homoseksuele mannen hun werk beleven. Naarmate homoseksuele mannen op het werk minder open zijn en meer negatieve ervaringen meemaken, ervaren zij meer werkstress en zijn minder tevreden over het werk en de werksituatie. Voor lesbische vrouwen geldt dit minder sterk. Daarnaast hebben homoseksuele mannen en vrouwen, meer dan hetero seksuele mannen en vrouwen, last van een slechte sfeer op het werk.

In een eerder onderzoek werd door de onderzoekers drs. Henny Bos en dr. Theo Sandfort meer in zijn algemeenheid gekeken naar de invloed van het homoseksueel zijn op het werk. In dit vervolgonderzoek gaat het vooral over de verschillen van werkbeleving tussen homoseksuele mannen en lesbische vrouwen. Ook staan de mate van openheid over de seksuele geaardheid en de gevolgen daarvan voor de werksituatie centraal. Voor dit onderzoek zijn vragenlijsten verspreid onder de personen die bij ABVAKABO FNV staan geregistreerd als geïnteresseerde in het blad Inzake, het kaderblad van de homo- en lesbische leden van de bond. Dit zijn 400 personen. In totaal hebben 105 homoseksuele mannen en 69 lesbische vrouwen de vragenlijst ingevuld en teruggestuurd.

Negatieve ervaringen op het werk komen in grote mate voor. Het onderzoek laat zien dat er een verschil is tussen homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in hun werkbeleving. In zijn algemeenheid kun je stellen dat men tegen de collega's open is over de eigen seksuele voorkeur. Dit betekent niet dat er geen negatieve ervaringen zijn. Pesterijen, roddels, belachelijk gemaakt worden en spotten over het privé-leven komen het meeste voor. Negatieve ervaringen komen onder meer vaker voor in organisaties waar weinig aandacht is voor de individuele werknemer of in een werkomgeving die negatief staat ten opzichte van homoseksualiteit.

De mate van openheid over de eigen seksuele geaardheid varieert. Dit is sterk afhankelijk van hoe men zelf denkt over hun eigen seksuele voorkeur, hoe de relatie is met collega's en de houding van de werkomgeving. Leeftijd, opleidingsniveau en functie zijn geen kenmerken die voorspellen of iemand op het werk wel of niet open is over zijn seksuele geaardheid.

De resultaten van dit onderzoek sluiten aan bij de resultaten van het onderzoek van vorig jaar. Ook nu blijkt weer dat de wijze waarop de collega's met elkaar om gaan van belang is als het gaat om de mate waarin men open kan zijn over de eigen homoseksualiteit en het hebben van negatieve ervaringen op het werk. Het algemene organisatieklimaat heeft hier ook invloed op.

ABVAKABO FNV vindt een verbetering van de werksituatie voor homoseksuele mannen en lesbische vrouwen noodzakelijk. Op het werk moet er een zodanig sociaal klimaat zijn waarin homoseksuele mannen en lesbische vrouwen open kunnen zijn over hun homoseksualiteit zonder dat dit leidt tot negatieve behandeling door collega's.

ABVAKABO FNV zal er bij de werkgevers op aandringen activiteiten en beleid te ontwikkelen ter bevordering van de acceptatie van verschillende leefstijlen in de werksituatie. Voor de rol van leidinggevenden moet extra aandacht zijn. Zij hebben een belangrijke rol in het creëren en handhaven van een plezierig en veilig klimaat op de werkplek. Daarnaast zal de bond ook via de eigen kanalen, zoals kaderleden, scholing en voorlichtingsmateriaal, meer aandacht gaan besteden aan deze problematiek en oplossingen aandragen.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie