Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werknemers QtecQ: Zieketenkostenpremie niet dubbel betalen

Datum nieuwsfeit: 26-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en elektro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

Donderdag 26 augustus 1999

Ex-werknemers QtecQ hoeven zieketenkostenpremie niet dubbel te betalen

De ex-werknemers (gepensioneerden, WAO'ers en vutters) van het failliete QtecQ in Hengelo hoeven over de periode waarin zij wel ziektekostenpremie hebben afgedragen aan hun voormalige werkgever, niet nog eens dubbel te betalen aan de Amersfoortse. Dit is het resultaat van overleg tussen CNV Metaal en elektro en de zorgverzekeraar.

Zo'n veertig verzekerden dreigden de dupe te worden van het faillissement van QtecQ. De onderneming had de premies wel geïnd bij de ex-werknemers, maar deze ondanks aanmaningen van de Amersfoortse nooit afgedragen aan de verzekerden.De verzekeringsdekking blijft vanaf 1 januari van dit jaar gewoon van kracht. Vanaf het moment dat QtecQ geen premie meer bij hen heeft geïncasseerd zullen de voormalige werknemers aan de Amersfoortse de premie gaan betalen. Daarmee hoeven deze werknemers dus niet dubbel premie te betalen.CNV Metaal en elektro is tevreden met het resultaat van het overleg met De Amersfoortse. Het resultaat is volgens de bond alleszins bevredigend voor de getroffen groep ex-werknemers. De houding van Begemann in dezen is constructief geweest. Dit neemt overigens niet weg dat de bond Begemann nog steeds verantwoordelijk houdt voor het faillissement van QtecQ, samen met de voormalige directie van QtecQ. CNV Metaal en elektro vindt dat Begemann de kosten van het totale sociaal plan moet betalen.

Nadere inlichtingen:

Gert Jan den Besten (bestuurder CNV Metaal en elektro) 026 - 49 55 322

Jan Immerzeel (persvoorlichting) 030 - 6 348 241

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie