Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nota: Verantwoord omgaan met licht verontreinigde grond

Datum nieuwsfeit: 26-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


VRD/DV

MINISTERRAAD: Nota Grond Grondig bekeken

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Persbericht Ministerraad
26 augustus 1999

NOTA GROND GRONDIG BEKEKEN:

VERANTWOORD OMGAAN MET SCHONE EN LICHT VERONTREINIGDE GROND

Hergebruik van licht verontreinigde grond als bodem wordt eenvoudiger mits aan een aantal randvoorwaarden wordt voldaan. Dat zijn onder meer goed bodembeheer, beschreven in een bodembeheerplan en inzicht in de kwaliteit van de ontvangende bodem vastgelegd in een bodemkwaliteitskaart. Ook mag de kwaliteit van de bodem niet verslechteren en mag hergebruik niet leiden tot risico.s voor het (toekomstig) gebruik van de bodem waar de verontreinigde grond wordt toegepast. Dit staat in de Nota Grond Grondig Bekeken van minister Pronk (VROM) waarmee het Kabinet akkoord is gegaan.

De Nota is een gevolg van onder meer de opkomst en ontwikkeling van actief bodembeheer, de beleidsvernieuwing bodemsanering en het Inspectierapport De grondstroom doorgrond.

Ongewijzigd blijft dat ernstig verontreinigde grond na ontgraven niet terug in het milieu of de economische kringloop mag worden gebracht. Deze grond moet worden gereinigd of gestort waarbij als nieuw element een systeem van partijkeuring, certificatie en registratie ingevoerd wordt.

In de Nota krijgt de handhaving van de regels voor het omgaan met verontreinigde grond nadrukkelijk aandacht.

RVD, 26.08.1999

26 aug 99 17:29

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie