Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoemingen hoogleraren Vrije Universiteit Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 27-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

(veb@dienst.nl)

Mevrouw Bowerman benoemd tot hoogleraar Cross-lingu´stiek en de heer Koopman benoemd tot hoogleraar Econometrie

Bij de Faculteit der Letteren van de Vrije Universiteit is mevrouw dr. M. Bowerman per

1 augustus 1999 benoemd tot hoogleraar op de bijzondere leerstoel æCrosslinguïstische studie van de relatie tussen taalverwerving en cognitieÆ. Vanuit deze leerstoel van de Stichting Het Vrije Universiteitsfonds zal zij onder meer het onderzoek naar de vroege taalverwerving van kinderen sturen en begeleiden. Mevrouw Bowerman (1942) studeerde Psychologie aan de Stanford University en promoveerde in 1971 als Sociaal Psychologe aan Harvard University. Na achtereenvolgens als post-doc fellow, research-associate en associate-professor verbonden te zijn geweest aan de Universiteit van Kansas (faculteit Algemene Taalwetenschap), werkt ze sinds 1982 als senior wetenschappelijk medewerker bij het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek te Nijmegen. Dit werk zal zij ook na haar benoeming aan de VU voortzetten. De Psycholinguïstiek richt zich op de mentale processen die betrokken zijn bij taalverwerving, taalproductie en taalbegrip, alsmede de relatie tussen taa!l, het denken en cultuur.

Per 1 augustus 1999 is de heer dr. S.J. Koopman benoemd tot hoogleraar Econometrie aan de Vrije Universiteit, Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie. Zijn onderzoek zal zich met name richten op het analyseren, modelleren en voorspellen van (bedrijfs-) economische variabelen die zich over de tijd laten meten. Binnen dit onderzoek wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technieken, waarbij de toepasbaarheid in de praktijk voorop staat. De verdere ontwikkeling van bestaande softwarepakketten als STAMP en SsfPack zal daartoe bijdragen. De heer Koopman studeerde Economie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1992 aan de London School of Economics op het proefschrift æDiagnostic checking and intra-daily effects in time series modelsÆ. Voor dit proefschrift ontving hij de LSE Robert McKenzie Prize æfor outstanding performance in the Ph.D degreeÆ. Daarna is hij als lecturer werkzaam geweest aan de London School of Economics. Van 1997 tot !zijn recente benoeming aan de VU was de heer Koopman als assistent-professor verbonden aan het CentER for Economic Research van de Katholieke Universiteit Brabant.


27-08-1999 / pb 99.55 / AS/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie