Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twinning kondigt nieuwe startende ICT bedrijven aan

Datum nieuwsfeit: 27-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

News Flash Twinning

Amsterdam , 27 augustus 1999, - Twinning kondigt vijf nieuwe startende ICT bedrijven aan. Het betreft hier IlCampo, Confero International, In2Sports, IntraSites Development, Innovative Concept Enterprise en Motek Motion Technology Inc. Naast de nieuwe bedrijven kondigt Twinning samenwerkingsverbanden aan met nieuwe Business Partners; Young Executive Recruitment (YER), Meridian Technology Marketing Europe en International Data Corporation (IDC) zullen de Twinning bedrijven tegen aantrekkelijke, speciaal voor Twinning opgezette voorwaarden, zakelijke diensten aanbieden. Hierbij moet men denken aan respectievelijk detachering, marketing- en Internet consultancy en research data. Binnen Twinning zijn door de aanhoudende groei enkele aanstellingen en benoemingen bekend gemaakt. Lucas Wildervanck is benoemd tot Director Corporate Development & Support en Willem van den Berg is benoemd als Area Director Twente. Daarnaast heeft Twinning Patrick Hoogendijk, Martin Kamping en Henk van der Vliet aangesteld als nieuwe Investment Managers.

Het succes van Twinning bewijst Information Innovation dat als eerste ICT bedrijf van het Seed Fund naar het Growth Fund doorgroeit.

Information Innovation als eerste naar Growth Fund

Information Innovation is het eerste Twinning bedrijf dat doorgroeit van het Seed Fund naar het Growth Fund, bedoeld voor bedrijven die een grote internationale doorbraak willen bewerkstelligen. Zowel het Twinning Growth Fund BV als Paribas Deelnemingen NV investeren enkele miljoenen dollars in Information Innovation.

Information Innovation voorziet strategen en analisten wereldwijd van strategische informatie. Door de investering kan Information Innovation nieuwe generaties van haar informatieservice `Goldridge' internationaal op de markt brengen. Binnen twee jaar wil dit Nederlandse hightech bedrijf wereldwijd de toonaangevende informatiebron zijn voor het nemen van strategische beslissingen. Paribas, Twinning en Information Innovation voorzien binnen drie jaar een gang naar de beurs.

Nieuwe startende bedrijven

Twinning Center Amsterdam* IlCampo

IlCampo is een innovatieve, grensverleggende organisatie en tevens de eerste toegewijde Application Service Provider in Nederland. Revolutionair is het gebruik van Internet als delivery model. Dit biedt organisaties flexibiliteit en aanzienlijke kostenbesparingen op hun communicatie kosten. IlCampo maakt op een volledig beveiligde manier gebruik van het publieke Internet. De gebruiker heeft geen eigen netwerk van vaste lijnen nodig en bepaalt zelf de toegangsprivileges tot het publieke Internet.

Dit staat los van het versturen en ontvangen van e-mail dat volledig door IlCampo mogelijk wordt gemaakt. IlCampo gebruikt een suite van webapplicaties die de basis kan vormen voor een enterprise wide web. Voor meer informatie: www.ilcampo.com
* Confero International

Confero International is een in Nederland gevestigd bedrijf en heeft momenteel als partner Twinning, internationale consultants, waaronder Cap Gemini en Arthur Andersen en executives met langdurige ervaring in de farmaceutische en biomedische industrie.

Confero International biedt de volgende producten en diensten aan:
* Confero Sapiens 3.1, een Enterprise Knowledge Management Systeem (EKMS) voor de farmaceutische en biomedische industrie
* Technical Consultancy en Support
* Knowledge Management Instrument & Services
* Project Management en Implementation Consultancy
* Training

Voor meer informatie: www.confero.com

Twinning Center Eindhoven:
* In2Sports

Alleen al in de Verenigde Staten, beoefenen meer dan 200 miljoen mensen tenminste één tak van sport. In2Sports is ervan overtuigd dat technologie een onmisbaar onderdeel gaat vormen van sport en fitness. Het bedrijf streeft ernaar om innovatieve technologische producten te brengen ter vergroting van de sport belevenis.

Het eerste product dat ontwikkeld wordt is de Fit4U web site. Deze online service biedt abonnees persoonlijke fitness en training schema's, gebaseerd op kennis van gerenommeerde sport en gezondheid experts. Daarnaast wordt een sporthorloge ontwikkeld, "The Time Tracker" (T3), die tijdens het sporten inzicht geeft in de prestaties. Dit horloge meet onder andere nauwkeurig de snelheid en tijd en kan communiceren met de Fit4U web site.

In2Sports is een ervaren team met vestigingen in Eindhoven (Nederland) en Silicon Valley (Californie, VS). Voor meer informatie: www.in2sports.net en www.fit4u.com

IntraSites Development (ISD)

IntraSites Development is een wereldwijde uitgever en ontwikkelaar van geavanceerde Internet en Intranet softwareoplossingen. De oprichters hebben met hun Amerikaanse software technologie inmiddels een ruime ervaring opgedaan in diverse landen buiten de U.S.A. IntraSites combineert sales, marketing, ontwikkeling, consultancy en distributie om toonaangevende producten en diensten te creëren die vervolgens wereldwijd op de markt van Internet en Intranet worden gepositioneerd. Het hoofdkantoor van ISD is verantwoordelijk voor alle sales en marketing wereldwijd en is gevestigd in Nederland. ISD is mede door haar brede ervaring op het gebied van Internet en Intranet in staat om met derde generatie software negatieve trends en ontwikkelingen als inflexibiliteit en afhankelijkheid van organisaties het hoofd te bieden. Voor meer informatie: www.Intrasites.com


* Innovative Concept Enterprise (ICE)

Innovative Concept Enterprise is opgericht met als enig doel het ontwikkelen van sport gerelateerde educatieprogramma's waaronder een jeugdvoetbal CD-ROM. Het bedrijf bestaat uit Michel Mommertz, oprichter, Joost Kock en Rik Hendrickx, deelnemende partners en De Llannoy-Meijer, CEO. De hoogste prioriteit heeft de Football Exercise CD-ROM, een uniek product dat gebruik maakt van 3D Real Life Motion Capture.

Deze techniek omvat zeer nauwkeurige bewegingen en oefeningen van voetbalspelers die geïntegreerd zijn in een databaseprogramma aangevuld met videoclips, met als uiteindelijk resultaat een zeer realistisch en compleet product, dat inmiddels erkend wordt door toonaangevende instanties uit de voetbal branche. Het marktpotentieel is enorm: in meer dan 200 landen is voetbal volkssport nummer één. Geschat wordt dat er meer dan 200 miljoen mensen betrokken zijn bij de voetbal wereld hetgeen neerkomt op ongeveer 1 op de 25 mensen van de totale wereldbevolking.

De reacties tot nu toe zijn erg hoopgevend en door de totale ondersteuning vanuit Twinning denkt ICE een zeer betrouwbaar en succesvol nieuw bedrijf op te kunnen starten.

Twinning bedrijven extern:
* Motek Motion Technology Inc.

Op 14 april j.l. hebben Motek Motion Technology en Twinning hun Letter of Intent getekend (LOI). Deze LOI omvat de algemene voorwaarden met betrekking tot Twinnings ondersteuning van CAREN, Motek's nieuwste product ontwikkelt voor de gezondheidszorg. CAREN is een fysiek platform dat een unieke, goedkopere en snellere behandelingsmethode biedt voor geblesseerde of invalide mensen. Het levert directe, dynamische feedback dmv sensoren aan geblesseerde en invalide mensen. Het toont het verschil tussen hoe men zich daadwerkelijk beweegt en hoe men geestelijk denkt zich te bewegen. De feedback ondersteunt mensen in de aanpassing van hun geestelijke waarneming en voedt mensen op in hoe men gezonder en efficiënter kan voortbewegen. Dit waarborgt uiteindelijk een hogere levenskwaliteit. Daarnaast resulteert CAREN in goedkopere en snellere behandelingen met als gevolg lagere kosten bij medische complicaties. Twinning zal CAREN begeleiden bij het betreden van de markt en het zoeken naar Venture Capital om verdere marktexpansie en marktgroei mogelijk te maken. Voor meer informatie: www.motek.org

Nieuwe Business Partners
* Young Executive Recruitment (YER)

Young Executive Recruitment is gespecialiseerd in werving en selectie van hoog gekwalificeerd personeel gericht op o.a. handel, industrie en zakelijke dienstverlening. Met functiegebieden als In- en Verkoop, Logistiek, PR, Finance & Control, Legal & Tax, P&O, Techniek en Automatisering is Young Executive Recruitment in staat om ondernemingen te helpen bij het vervullen van uiteenlopende vacatures. Consultants, bekend met de bedrijfstak van de opdrachtgever, adviseren na een intakegesprek over onder andere wervingsstrategie, bedrijfs-, functie-, kandidaat-profiel en arbeidsvoorwaarden. Aan de hand van deze gegevens wordt een werving- en selectie procedure in gang gezet om geschikte kandidaten te selecteren en uit te nodigen voor een interview bij de opdrachtgever.
* Meridian Technology Marketing Europe

Meridian Technology Marketing Europe is een internationaal marketing adviesbureau dat zich uitsluitend richt op hightech bedrijven in de ICT-sektor. Meridian heeft kantoren in Boston (Massachussets, VS) en in Amsterdam. Uniek aan Meridian is de praktische resultaatgerichte aanpak, variërend van strategie-ontwikkeling tot hands-on programmamanagement en implementatie. Meridian consultants maken bijvoorbeeld actief deel uit van het marketingteam van hun klant.

"We kunnen fungeren als een soort virtuele marketingafdeling voor een bedrijf en we bieden zowel ondersteuning op strategisch en tactisch als operationeel niveau," aldus Meridian Technology Marketing Europe. International Data Corporation (IDC)

International Data Corporation behoort tot de International Data Group, 's werelds grootste IT media en research bedrijf. In 75 landen bereiken hun diensten meer dan 90 miljoen mensen, hetgeen een wereldwijde dekking van 95% van alle IT bestedingen inhoudt. IDC's research is gebaseerd op resultaten van meer dan 300.000 onderzoeken en analyses, verricht onder eindgebruikers. IDC voorziet in wereldwijde onderzoekgegevens en maakt daarbij gebruik van 500 analisten die in meer dan 40 landen werkzaam zijn.

Aanstellingen en benoemingen

Management
* Lucas Wildervanck is benoemd tot Director Corporate Development & Support voor Twinning. In deze functie zal Wildervanck verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de Twinning Centra en de coördinatie van het Business Partner Network en internationale activiteiten. Voorheen was Lucas lid van de directie van NavTech en Directeur Eigenaar van de elektronische uitgever TravelPlan.


* Willem van den Berg is benoemd tot Area Director Twente. Van den Berg is sinds twee jaar Director of Innofonds Twente, een Venture Capitalist gericht op hightech bedrijven. Van den Berg zal de activiteiten van Twinning combineren met zijn huidige functie bij Innofonds. Na zijn studie Mechanica aan de universiteit van Twente is Willem in dienst getreden bij CMG als Management Consultant. Naast start-up activiteiten als mede oprichter van ICT bedrijf Log Lines B.V. was Van den Berg actief op verschillende management consultancy functies bij o.a. Fokker Aircraft, VNU en Reed Elsevier.

Investment Group
* Patrick Hoogendijk is aangesteld als Investment Manager. Hoogendijk heeft zijn Ingenieurstitel in scheikundige technologie aan de Universiteit van Delft behaald. Naast zijn werkzaamheden in Venture Capital voor Wit Capital, een Internet Investment Bank, behaalde Patrick een MBA in Finance en Information Technologies aan de New York University.


* Martin Kamping is aangesteld als Investment Manager. Kamping heeft informatica gestudeerd aan de Universiteit van Delft en is werkzaam geweest als onderzoeker bij Océ-Technologies en als analyst ICT voor Holland Venture.
* Henk van der Vliet is aangesteld als Investment Manager. De laatste jaren heeft Van der Vliet zich beziggehouden met het organiseren van content en het opzetten van Internet-transactie gerichte diensten, E-commerce en elektronisch uitgeven. Van der Vliet heeft onder andere gewerkt voor de Deutsche Bundes Post en heeft als Vice President van Comsys BV de markt voor call centers opengebroken. Van der Vliet is verantwoordelijk geweest voor alle Europese operaties van Sky Television en Sky Radio en was Commercieel Manager bij RTL 4.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Text 100 BV Twinning

Jeroen Breuer/Roel-Jan Mouw Diederik Reitsma


Tel.: 020 -5304333 Tel: 020 - 8884000


Fax: 020 -5304331 Fax: 020 - 8884311


E-mail: (Jeroenb@text100.nl) E-mail:(Diederik.reitsma@twinning.nl)


E-mail: Roel-(janm@text100.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie