Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede-kamervragen over olieverkoop aan Irak

Datum nieuwsfeit: 27-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

26 augustus 1999

 

VRAGEN VAN HET LID KOENDERS (PVDA) AAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

 


1. Hoe beoordeelt de Nederlandse regering als voorzitter van de sanctiecommissie Irak de ernstige kritiek van SG Annan op de sanctiecommissie m.b.t. het ophouden van leveringscontracten en de consequenties voor het humanitaire programma en zijn voorstel m.b.t. extra olieverkoop


2. Welke voorstellen heeft de Nederlandse regering gedaan n.a.v. UNICEF-rapporten m.b.t. het sterftecijfer van jonge kinderen in Irak a.g.v. de handelssancties van de VN en het beleid van de Iraakse regering?


3. Hoe beoordeelt de regering effectiviteit en proportionaliteit van de militaire acties in Irak m.b.t. de no-fly zone?


4. Welke risico's voor respectievelijk de nucleaire, chemisch en biologische proliferatie in Irak bestaan er a.g.v. het ontbreken van enig inspectieregime in Irak en het gebrek aan overeenstemming in de Veiligheidsraad.5. Hoe beoordeelt de regering de effectiviteit van de sancties op dit moment


6. Hoe beoordeelt de regering de voorstellen van Scott Ritter m.b.t. de uitruil tussen sancties en wapeninspectieregimes?


7. Welke mogelijkheden zijn er om binnen de EU en de VN de Franse resp. Engels/Nederlandse voorstellen te verzoenen?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie