Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdam en Rotterdam doneren ieder miljoen voor Turkije

Datum nieuwsfeit: 27-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
X
X
X Gemeente Amsterdam

AMSTERDAM EN ROTTERDAM DONEREN IEDER EEN MILJOEN VOOR ACTIE TURKIJE

Amsterdam wil stadswijk en dorp helpen bij wederopbouw

De gemeente Amsterdam zal evenals de gemeente Rotterdam een miljoen gulden storten op giro 797 voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. In beide steden wonen veel Turkse Nederlanders die familieleden en kennissen hebben in het getroffen gebied. Naast deze financiële bijdrage ondernemen beide gemeenten nog meer acties.

Amsterdam heeft het voornemen om in het getroffen gebied een stadswijk, mogelijk in Izmit, en een dorp te helpen bij de wederopbouw, zo heeft loco-burgemeester Harry Groen in een brief aan de gemeenteraad laten weten. De hulpverlening in dorpen is vaak nog amper op gang gekomen. Amsterdam heeft ook een dergelijk wederopbouwproject in Sarajevo, dat wordt gecoördineerd door de Stedelijke Woningdienst. Op deze manier kan, naast geld en goederen, ook mankracht en expertise vanuit Amsterdam worden ingezet. Binnenkort zal een kleine Amsterdamse delegatie, bestaande uit vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap en de gemeente Amsterdam, het getroffen gebied bezoeken om te kijken wat de concrete mogelijkheden voor dergelijke projecten zijn.

Het voorstel is gisteren (woensdag 25 augustus) besproken met loco-burgemeester Groen en vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap in Amsterdam tijdens een bijeenkomst in het stadhuis. Daarbij was ook het gemeenteraadslid Nevin Özütok aanwezig. De aanwezigen hebben elkaar geïnformeerd over lopende hulpacties. Van gemeentezijde is - waar mogelijk - facilitaire en financiële steun aangeboden. Het is de bedoeling om binnenkort in Amsterdam een herdenkingsbijeenkomst te organiseren. Afgesproken is dat de aanwezigen regelmatig bijeen zullen komen om goed op de hoogte te blijven van elkaars initiatieven en te komen tot een goede coördinatie en efficiënte inzet van hulp.

Amsterdam, 26 augustus 1999

Pb-82 Mirjam Otten 5522045

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie