Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkiezing European Young Rider of the Year 1999

Datum nieuwsfeit: 27-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Datum : 1-6-99 EUROPEAN YOUNG RIDER OF THE YEAR 1999 Inleiding

Met het 'Young Rider of the Year' project willen de organisatoren, door middel van een aantal proeven, de jonge motorrijder van het jaar selecteren. Er zal een vrouwelijke en een mannelijke winnaar zijn, waarbij het 25 kW-rijbewijs niet van invloed is op de competitie. Er zal geen sprake zijn van een pure wedstrijd. Het accent ligt op beheersing van de motor bij dagelijks gebruik samen met wat er verder bij komt kijken, en dit alles in de breedste zin van het woord. Het project wordt gesteund door de Europese Commissie, Directoraat Generaal VII (Transport).

Organisatoren in Europa

FEMA (Federation of European Motorcyclists' Associations). De FEMA is de overkoepelende organisatie van belangenverenigingen voor motorrijders uit 17 verschillende Europese landen. In totaal vertegenwoordigt de FEMA 400.000 motorrijders uit 22 organisaties.

FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme). De FIM is de wereld-motorsportbond die de competitie voor de wereldtitel organiseert in alle takken van motorsport. Daarnaast is FIM samen met FEMA actief op het gebied van belangenbehartiging.

ACEM (Association des Constructeurs Européens de Motocycle) is de overkoepelende Europese organisatie van motor- en bromfietsfabrikanten, en tevens van nationale organisaties zoals de Raivereniging.

Organisatoren in Nederland

MAG (Motorrijders Actie Groep). De MAG is een belangenvereniging voor motorrijders en maakt actief deel uit van de FEMA.

KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) is aangesloten bij de FIM en is actief op alle gebieden van het motorrijden.

Raivereniging behartigt de belangen van de leveranciers van mobiliteitsproducten zoals vrachtwagens, fietsen en gemotoriseerde tweewielers. De afdeling gemotoriseerde tweewielers van de Raivereniging is aangesloten bij de ACEM.

Programma

De verkiezing van de European Young Rider of the Year 1999 kan ingedeeld worden in twee fasen. De eerste fase speelt zich af in de diverse Europese landen en is er op gericht nationale winnaars te kunnen uitroepen. De tweede fase is de Europese finale, waaraan alle nationale winnaars deelnemen. Zoals de verkiezing Europees gezien in twee delen te scheiden is, is ook het Nederlandse deel weer in tweeën op te delen: een theoretisch en een praktisch deel. Het theoretische deel is de eerste selectie, waarin de kandidaten vragen moeten beantwoorden over diverse aspecten van het motorrijden (verkeersreglement, onderhoud aan de motor, defensief rijden enz.). Het praktische deel is tevens de nationale finale, en bestaat uit het met de motor uitvoeren van speciale verrichtingen en het afleggen van een route onder toeziend oog van een observator. In dit praktische deel worden ook praktijkgerichte vragen aan de deelnemers gesteld, om bij gelijk eindigen toch een winnaar te kunnen aanwijzen. Er gaat één vrouwelijke en één mannelijke winnaar door naar de Europese finale.

Finale

De Europese finale in Milaan bestaat uit drie onderdelen. Het eerste is: het controleren van een motor op gebruiksgereedheid, verwisselen van een wiel i.v.m. lekke band, trial motorrijden en speciale verrichtingen op een 50cc scooter. Het tweede is: het rijden op een motor zonder snelheidsmeter met als opdracht om met een bepaalde snelheid te rijden, vervolgens op een 250cc scooter in een gesimuleerde situatie laten zien dat je je daarmee veilig in het stadsverkeer kunt redden, en als laatste een rit met beide nationale winnaars op een scooter waarbij gedurende een rit gewisseld moet worden van plaats en onderweg allerlei verkleed-activiteiten moeten plaatsvinden. Het derde onderdeel is het sociale programma, met bezoeken aan toeristische attracties.

Data

18 juni 1999: deelnameformulieren en vragenlijsten retour (poststempel is bepalend)

11 juli 1999: Nederlandse finale tijdens de Megafestatie in Utrecht

medio september 1999: Europese finale tijdens de motorshow van Milaan

Deelnemen

Aan de Young Rider of the Year competitie kan deelgenomen worden door het aanvragen, invullen en terugsturen van een deelnameformulier met vragenlijst. De kandidaten mogen de maximum leeftijd van 25 jaar gedurende 1999 niet overschrijden. Het type A-rijbewijs (25kW of zwaarder) is niet van invloed op de competitie omdat de deelnemers tijdens de proeven altijd hun eigen motor gebruiken. Er is geen enkel onderdeel in deze competitie waarbij men in het nadeel is met een lichtere motor. Uiteraard is een geldig rijbewijs A verplicht. Om te kunnen deelnemen moet een inschrijving voor 18 juni 1999 bij de organisatie zijn. Het aanvragen van een deelnameformulier met vragenlijst kan bij: European Young Rider of the Year, t.a.v. Kees Meijer, Postbus 4, 7220 AA Steenderen. Telefoon: 06-50 952418, e-mail: voorzitter@mag-nl.org

Sponsors

Het project wordt gefinancierd door het Directoraat Generaal VII (transport) van de Europese Commissie, de Motorrijders Actie Groep, de Raivereniging afdeling gemotoriseerde tweewielers en de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging. Gezien de omvang van dit evenement is het noodzakelijk gebleken er sponsors in te betrekken. De steun van sponsors kan plaatsvinden in de vorm van het beschikbaar stellen van geld, maar zeker ook als steun in natura zoals het beschikbaar stellen van prijzen voor deelnemers of kostenopvang van bepaalde onderdelen van het project. Als tegenprestatie voor uw bijdrage zal de organisatie, binnen haar mogelijkheden, uw bedrijf in beeld brengen. Voorbeelden hiervan zijn: de sponsorpagina op de internetpagina's waar uw logo (eventueel als doorklikpunt naar uw eigen internetpagina's) geplaatst wordt, het na de finale vermelden van prijswinnaars en prijzen (-merken) en de nationale finale welke mogelijkheden biedt op het gebied van promotie. De nationale finale vindt plaats op 11 juli tijdens het jongerenevenement de Megafestatie in Utrecht, welke vorig jaar door 180.000 jongeren werd bezocht.

Wanneer u geïnteresseerd bent in het steunen van dit project als sponsor, neem dan contact op met: European Young Rider of the Year, Nationale Coördinator Kees Meijer, Postbus 4, 7220 AA Steenderen. Telefoon: 06-50 952 418, e-mail: voorzitter@mag-nl.org

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie