Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen/Haren

Datum nieuwsfeit: 28-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 08/28/99

Persberichten stad Groningen/
Zaterdag 28 augustus 1999

Dagelijkse berichten Groningen/Haren

Groningen: Fietser aangereden door onbekende bromfietser Een 24-jarige vrouw uit Groningen heeft vrijdagmiddag een zwaar gekneusde rug en een hersenschudding opgelopen bij een botsing op de Vismarkt in Groningen. Omstreeks 15.15 uur werd de fietsende vrouw aangereden door een nog onbekende persoon op een bromfiets. Direct na de botsing reed deze weg, zonder dat de identiteit van de bestuurder bekend is geworden. De vrouw is voor behandeling overgebracht naar het AZG.

Groningen: Vrouw van tas beroofd
Een 52-jarige vrouw uit Groningen is vrijdagmiddag beroofd van een tas. Ze liep over de Dierenriemstraat toen een onbekende man haar op een fiets voorbij reed en de tas van haar schouder rukte. De vrouw hield de tas vast waardoor zij kwam te vallen. Het gelukte de dader toch om de tas mee te nemen, waarna hij verdween. In de tas zaten enkele goederen waaronder een portemonnaie met kleingeld. Door de val raakte de vrouw licht gewond aan een arm en een hand.

Groningen: Diefstal met geweld
Een 39-jarige man uit Groningen heeft vrijdagmiddag getracht een pakket vlees weg te nemen uit een winkel aan de Linnaeusplein in Groningen. De poging om het vlees weg te nemen werd opgemerkt door winkelpersoneel. De verdachte werd door een medeweker aangesproken, waarbij hij weg wilde lopen. Uiteindelijk ontstond er een korte vechtpartij tussen verdachte en aangever. Verdachte werd door het personeel aangehouden en in een kamer in de winkel geplaatst. Tijdens zijn aanhouding uitte de man bedreigende taal richting het winkelpersoneel. Verdachte is door de politie opgehaald en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau aan de Rademarkt. Aldaar bekende hij de poging tot diefstal van het vlees. Aan het bureau bleek dat de man nog stond gesignaleerd voor een vervangende hechtenis van 7 dagen voor eerdere feiten. Voor nader verhoor en voor het uitzitten van de door de rechter opgelegde 7 dagen hechtenis is de verdachte ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: Aanhouding fietsendief
De politie in Groningen heeft vrijdagavond een 45-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Het gedrag van de man in de binnenstad viel surveillerende agenten op. Hij reed kennelijk doelloos rond op een damesfiets. In de Rodeweeshuisstraat spraken zij de man aan. Aan het slot van de fiets troffen de agenten verse braakschade aan. Toen agenten bezig waren na te gaan of de fiets als vermist was opgegeven, begon de verdachte op een van de agenten te schelden. Even later bleek dat verdachte de fiets aan enkele passanten te koop had aangeboden. Vervolgens is de verdachte aangehouden en ingesloten in het politiebureau te Groningen. Tijdens het verhoor bekende de man de diefstal, maar ontkende de belediging. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Man verdacht van mishandeling en bedreiging Een 27-jarige man uit Groningen heeft rond middernacht zijn 21-jarige ex-vriendin, hun gezamenlijke twee kinderen en de moeder van zijn ex, een 42-jarige vrouw uit Groningen bedreigd. Bij de komst van de politie bij de woning aan de Kajuit in Groningen bleek de verdachte die reeds te hebben verlaten. Even later kon hij op de Kombuis in Groningen worden aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn ex te hebben geslagen en te hebben gedreigd de kinderen van 5 jaar en twee maanden met een mes te steken. Dit is niet gelukt mede door afwerende gebaren van de 42-jarige vrouw. Zij liep daarbij enige krassen op aan haar armen. De vermoedelijke aanleiding van het voorval was dat verdachte zijn kinderen wilde bezoeken, hetgeen om reden van vermoedelijk druggebruik door zijn ex-vriendin werd geweigerd. De man is voor nader onderzoek ingesloten in een politiebureau in Groningen.

Groningen: Messen in beslag genomen
De politie heeft twee messen in beslag genomen bij een 41-jarige man uit Amsterdam. De man reed op een bromfiets zonder een helm te dragen. Bij controle bleek hij tevens geen bromfietscertificaat te hebben. Omdat de man een cocaïnepijpje en een grammenweger bij zich had is hij verder aan de kleding onderzocht op het aanwezig hebben van drugs. Dit bleek niet het geval te zijn. Wel had de man enkele messen bij zich. In verband met het messenverbod geldig voor de binnenstad in Groningen zijn deze in beslag genomen, alsmede het pijpje en de grammenweger. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie zoekt nog uit of de bromfiets ook gesignaleerd staat.

Groningen: Rijden onder invloed
De politie waarschuwde afgelopen nacht een 48-jarige man uit Steenbergen om niet in een auto te gaan rijden in verband met zijn alcoholgebruik. Toen de agenten de man enige tijd observeerden hield hij zich daar keurig aan. Even later namen de agenten een wachtplaats in uit het zicht van verdachte. Kort hierna reed de man voor hen langs en werd vervolgens aangehouden. De uitslag van de ademtest was 745 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Voor nadere informatie, afdeling voorlichting, tel. 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie