Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grote kunstmarkt op IJsselkade Zutphen

Datum nieuwsfeit: 29-08-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Grote kunstmarkt op de IJsselkade in Zutphen
 
 
De kunstmarkt die voor het zevende achtereenvolgende jaar wordt georganiseerd op de IJsselkade in Zutphen wordt steeds groter en interessanter. Toen de Juniorkamer Zutphen in 1992 met dit evenement begon, deden er 30 kunstenaars mee. Op de kunstmarkt die op zondag 29 augustus wordt gehouden, presenteren 75 deelnemers hun werk.
Onder de deelnemers is onder andere Mariella Miraglia uit Arnhem, met kunst voor en door kinderen. Ook zijn er Zuid-Afrikaanse beelden te zien, evenals sieraden gemaakt door een kunstenaar uit Bosnië-Herzegowina. Verder zijn er schilderijen, gouaches, aquarellen, etsen, glaswerk en naïeve kunst te bewonderen. De kunstmarkt duurt van 12 tot 17 uur en de toegang is gratis. Volgens traditie gaat de opbrengst van de Zutphense kunstmarkt, die elk jaar rond de twintigduizend bezoekers trekt, naar een goed doel. Dit jaar is de organisatie in handen van Rotary Zutphen, die het batig saldo zal aanwenden om op diverse passende locaties dichtregels van Ida Gerhardt te laten aanbrengen.
In samenwerking met het Stedelijk Museum heeft men die op die dag de bekende Pierre Janssen, oud-directeur van het stedelijk museum in Arnhem, bereid gevonden twee lezingen over kunst te houden. Op zijn bekende boeiende manier gaat hij in op de vraag hoe het beste met kunst kan worden omgegaan. Dat gebeurt om 11 en 14 uur in het Stedelijk Museum aan de Rozengracht in Zutphen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie