Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NCRV start nieuwe serie 'De Mensen van de Dierentuin'

Datum nieuwsfeit: 30-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NCRV

NCRV start met gloednieuwe serie De Mensen van de Dierentuin

Uitzendingen:

30 augustus t/m 27 september 1999
NCRV Nederland 1

In vijf afleveringen krijgt de kijker een beeld van hoe het er achter de schermen van een dierentuin aan toe gaat. Wie zorgt er voor de dieren en is er verantwoordelijk voor? Hoe ga je te werk als een nijlpaard moet worden vervoerd? Wat te doen als een dier ernstig ziek is? Hoe houd je een dierentuin goed draaiende? Niet de dieren staan in deze serie centraal maar de betrokken, hardwerkende en ambitieuze mensen die in de dierentuin werken.

In de serie maken we kennis met een aantal personen. Zo zien we Rieks Scheve. Begonnen in 1965 en oudstgediende van het park. Wanneer er een giraf of nijlpaard vervoerd moet worden, dan zorgt Rieks daarvoor. Hij woont naast het park en heeft met verschillende verblijven een videoverbinding. 's Nachts, wanneer een dier op het punt van bevallen staat of ziek is, wil Rieks er nog wel eens uit gaan om te kijken hoe het met ze gaat.

Goede aansturing van verzorgers en andere medewerkers is van essentieel belang voor de dierentuin. Tine Griede zorgt daar voor. Ze is manager van de dierentuin en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het park. Zij ziet er ook op toe, dat de dieren de juiste voortplantingspartner krijgen, zodat de raszuiverheid van de dieren gewaarborgd blijft.

Moeten er hoeven van een giraf gekapt worden? Heeft een dier een injectie of operatie nodig? Albert Klarenbeek zorgt ervoor. Hij is de vaste dierenarts voor het dierenpark. Iedere week doet hij z'n ronde en houdt de gezondheid van de dieren in de gaten.

Verder maken we kennis met de man die als enige in het bassin met de manenrobben zwemt, en voor de zeeleeuwen en kodiakberen zorgt, André van Gemmert. André heeft een speciale band met de dieren opgebouwd, houdt rondleidingen en geeft educatieve voorstellingen met zijn robben. Werkt al zo'n 20 jaar met zeeleeuwen, doet hun geluiden na en het zwemmen naast robbenmannetjes van zo'n 550 kg is niet zonder gevaar. Hij doet dit dan ook incidenteel. De camera volgt onder andere deze mensen tijdens hun werkzaamheden en het verdere dagelijkse leven.

Verschillende verhaallijnen lopen door de serie. Als locatie voor de serie is gekozen voor het Noorder Dierenpark in Emmen. Dit jaar kwam de NCRV al met de serie De Mensen van Heerenveen. Acht weken lang hebben we de mensen van de voetbalvereniging S.C. Heerenveen kunnen volgen. Genre Het genre van deze serie - docusoap - gaat uit van de dagelijkse realiteit. Het probeert het dagelijkse leven inzichtelijk te maken gebruikmakend van de dramatische wetten van de soap. Gedurende een lange tijd volgt een tv-ploeg intensief het wel en wee van verschillende personen op een bepaalde plaats. Deze hoofdrolspelers worden voor de kijker herkenbare persoonlijkheden. Op basis van hun verhalen krijgt de kijker een reëel beeld van het dagelijkse leven en werk.

De ontwikkeling van de karakters en het werken met cliffhangers moeten de spanning vasthouden. Net als in een soap zijn er meerdere verhaallijnen die door alle afleveringen heenlopen maar tegelijkertijd heeft elke aflevering ook een eigen verhaal. Het gaat in eerste instantie om de mensen die deel uitmaken van de organisatie. Kenmerkend voor dit genre programma's is de juiste mengeling van informatie, amusement en emotie.

Noot voor de persredactie (niet voor publiek):
Voor interviews of het bijwonen van een draaidag kunt u contact opnemen met: NCRV-Persdienst.

* telefoon: 035 - 6719049/273/085.

* voor fotomateriaal, 035-6719452.

* fax: 035 - 6719010.

* e-mail: Wim Brouwer (NCRV Persdienst)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie