Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start reconstructie Rijksweg N271 te Velden

Datum nieuwsfeit: 30-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

reconstructie rijksweg te Velden


128/99

Maastricht, 19 augustus 1999

RECONSTRUCTIE RIJKSWEG TE VELDEN.

Op maandag 30 augustus wordt begonnen met de reconstructie van de provinciale weg Venlo-Nijmegen N271, plaatselijk bekend als de Rijksweg. De weg krijgt een nieuwe indeling, verspringend worden zowel links als rechts van de weg parkeerhavens aangelegd. Voor het autoverkeer worden rijstroken van 2,75 m gemaakt. De tegelfietspaden worden vervangen door betonnen paden, in de kleur rood. Langs deze fietspaden worden trottoirs aangelegd. Om de snelheid van het verkeer te remmen wordt bij de noordelijke komingang een zogenaamde verkeersremmer aangebracht. Ter plaatse van de zijwegaansluiting Margrietstraat komt een verkeersplein. Op verschillende plaatsen worden verkeersgeleiders aangebracht om de oversteekbaarheid voor voetgangers te bevorderen. In de plannen is ook opgenomen de vervanging van de riolering en de reconstructie van de Parallelweg. Tegelijk wordt het terrein van het voormalig tankstation gesaneerd.

De werken worden uitgevoerd door aannemerscombinatie Janssen en de Jong en van den Oetelaar en duren ongeveer 4 maanden. De totale kosten van het werk bedragen ruim f 5.6 miljoen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie