Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SAP optimaliseert gebruiksgemak R/3 Release 4.6

Datum nieuwsfeit: 30-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

SAP optimaliseert gebruiksgemak R/3 Release 4.6

Onderzoek wijst uit dat nieuwe SAP R/3-versie gebruikersvriendelijker is en trainingscurve verkort

's Hertogenbosch, 30 augustus 1999 - SAP maakt bekend dat meer dan 250 klanten wereldwijd de EnjoySAP-versie van de bedrijfsbrede SAP R/3-software hebben ontvangen. Met het EnjoySAP-initiatief heeft SAP een andere benadering gekozen voor gebruikersinterfaces. Het resultaat is dat deze interfaces veel grafischer en interactiever zijn en afgestemd kunnen worden op de functie die de medewerker in de organisatie heeft.. Dit gaat veel verder dan alleen maar een nieuw uiterlijk: deze interfaces houden rekening met de complete gebruikerservaring en de functies en werkzaamheden van individuen. Een onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat EnjoySAP het leren werken, gebruiken en aanpassen van SAP-software vereenvoudigt. De nieuwe versie van SAP R/3, Release 4.6, die tevens beschikt over volledige Internet-functionaliteit, verkort de tijd die nodig is om nieuwe functies te leren gebruiken met gemiddeld bijna 50 procent, terwijl ervaren gebruikers een tijdwinst boeken die varieert van 10 tot meer dan 65 procent.

Als onderdeel van het vorig jaar gelanceerde EnjoySAP-initiatief heeft de SAP-ontwikkelafdeling contact gehad met SAP- gebruikers van klanten, om uit de eerste hand informatie te krijgen over hun werkpatronen. Tevens hebben de ontwikkelaars samengewerkt met specialisten op het gebied van ontwerp en gebruiksgemak. Daarnaast heeft SAP een gebruikerstest gesponsord, die meer dan 1.000 reacties opleverde afkomstig uit 36 landen. De verbeteringen in EnjoySAP zullen worden opgenomen in alle bedrijfsbrede SAP-oplossingen, zodat meer dan 10 miljoen SAP-gebruikers hiervan kunnen profiteren.

De nieuwe release is tevens toegankelijk via een Web-browser en vergroot hiermee het gebruiksgemak en de toegankelijkheid van mySAP.com. mySAP.com is een open zakelijke omgeving, waarmee organisaties van iedere omvang via Internet gebruik kunnen maken van SAP-oplossingen, waardoor hun medewerkers, klanten en partners optimaal toegerust zijn om te profiteren van de Internet-economie. SAP R/3 vormt de basis waarop organisaties hun elektronische handel kunnen grondvesten.

Universiteit van Mannheim onderzoekt gebruiksgemak EnjoySAP De Universiteit van Mannheim heeft naar aanleiding van de komst van SAP R/3, Release 4.6, een onderzoek uitgevoerd om het gebruiksgemak van de nieuwe versie te vergelijken met SAP R/3 Release 4.0. De onderzoekers hebben de tijd gemeten die een willekeurig geselecteerde groep studenten, zonder ervaring met bedrijfsbrede software, nodig had om te leren werken met meer dan 15 essentiële processen uit de SAP-software, zoals het uitvoeren van verkooporders, inkoop en kwaliteitscontrole.

Volgens de studie nam de benodigde tijd over de hele linie aanzienlijk af in de nieuwe versie, in sommige gevallen zelfs drastisch. Tijdens de eerste leerfase hadden de studenten bijvoorbeeld 57 procent minder tijd nodig voor het inkoopproces (inkoopbon invullen, prijsopgave aanvragen, berekenen en vergelijken van prijzen, verwerking van inkomende goederen) met behulp van SAP R/3 Release 4.6. Nadat de studenten ervaring hadden opgedaan met Release
4.0, nam de productiviteit bij hetzelfde proces toe met 46 procent bij de overstap naar de nieuwe versie. Het volledige onderzoek is terug te vinden op vasant02.wifo.uni-mannheim.de.

Ook brancheanalisten benadrukken het belang van de gebruiksvriendelijkheid van bedrijfsbrede software. "SAP heeft aanzienlijke inspanningen geleverd om haar interface te optimaliseren in de EnjoySAP-uitgave van R/3, terwijl er nieuwe functionaliteit is toegevoegd, zoals een gestroomlijnde gebruikersnavigatie en -personalisatie," zegt Steve Bonadio, senior analist bij de Hurwitz Group. "Omdat leveranciers van bedrijfsbrede applicaties hun toepassingen blijven uitbreiden naar nieuwe gebruikers en doelgroepen, is het essentieel dat de gebruiksvriendelijkheid verbeterd wordt, de applicaties steeds intuïtiever werken en het eenvoudiger wordt om er mee te leren werken."

Nieuwe functionaliteit
De EnjoySAP-versie biedt voorts nieuwe functionaliteit voor diverse branches. Bijvoorbeeld een documentbeheeroplossing met Internet-functionaliteit, die belangrijk is voor organisaties in de publieke sector, nutsbedrijven, telecommunicatiebedrijven, verzekeringsmaatschappijen en organisaties in de gezondheidszorg. Deze oplossing stroomlijnt administratieve processen, voorziet in een betere klantenservice en biedt mogelijkheden om kosten te verminderen door directe, on-line toegang tot documenten.

De SAP Retail-oplossing is uitgebreid met de volgende functionaliteit:
* concurrentie gebonden prijsbeleid. Deze stelt retailers in staat een grote variëteit aan prijsstrategieën te gebruiken.

* integratie van externe productcatalogi

* Integratie van ordergegevens in de productcatalogus.
* Optimalisatie van de verkoopcontrolefunctionaliteit, inclusief automatische controle en correctie, verdere postverwerking, fouten opsporen, documentherziening en de mogelijkheid om aanvullende informatie op te nemen die niet ondersteund wordt door standaard SAP-interfaces.

Over SAP
SAP, wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfsbrede zakelijke software, gebruikt de kracht van haar branche-georienteerde oplossingen voor de realisatie van mySAP.com.
MySAP.com is een open interactieve zakelijke omgeving, waarmee organisaties van iedere omvang via Internet gebruik kunnen maken van SAP-oplossingen. Hierdoor zijn hun medewerkers, klanten en partners optimaal toegerust om met een gepersonaliseerde toepassing te profiteren van de opkomende Internet-economie. Met mySAP.com kunnen organisaties het Internet gebruiken om efficiënter en sneller te werken door een optimaal beheer van de Supply Chain, onderhoud van strategische partnerships, een kortere introductieperiode voor nieuwe producten en diensten, het delen van digitale informatie en het verhogen van de productiviteit en de aandeelhouderswaarde. SAP is genoteerd aan diverse beurzen, inclusief die van Frankfurt en New York, onder het symbool SAP. Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com/.

Dit bericht en andere persberichten zijn te vinden op: www.sap.com/netherlands/pers/.

Voor meer informatie:

SAP Nederland B.V., Karin Venverloo, Telefoon: 073 - 64 57 537, e-mail: karin.venverloo@sap-ag.de,of Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Judy van Kamperdijk, Telefoon: 023 - 56 28 208, e-mail: (judyvk@monogram.nl)

SAP, System mySAP.com, mySAP.com, Enjoy SAP A Better Return on Information en alle SAP-producten en diensten die in dit persbericht worden vermeld, zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van SAP AG. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie