Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dierenbeschermer Stellingwerf: Loslaten nertsen crimineel

Datum nieuwsfeit: 30-08-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RPF-fractie Tweede Kamer

Persbericht 30 augustus 1999

 

Doel heiligt middelen niet

Dierenbeschermer: loslaten nertsen crimineel

 

Dick Stellingwerf, dierenbeschermer van het jaar, neemt krachtig stelling tegen de acties van het Dierenbevrijdingsfront. Deze actiegroep heeft ingebroken bij nertsenfokkerijen en duizenden nertsen losgelaten.

Vele van deze in gevangenschap opgegroeide dieren moeten deze zogenaamde "bevrijding" vervolgens met de dood bekopen. Ze raken totaal gestresst of worden door het verkeer overreden. Het middel is vanuit het oogpunt van dierenbescherming nog erger dan de kwaal.

De RPF vindt wel dat de nertsenfokkerijen in Nederland moeten worden afgebouwd, maar het doel heiligt dit middel niet. Volgens Stellingwerf moeten er binnen de regels van de democratische rechtsstaat oplossingen worden gezocht om de bontproductie te beëindigen.

Het is inmiddels vier keer gebeurd dat nertsen zijn 'bevrijd' uit fokkerijen. Stellingwerf heeft de ministers van Justitie en Landbouw gevraagd welke preventieve activiteiten zij ontwikkelen om de daders op te sporen en herhaling te voorkomen.

Het zou volgens Stellingwerf van durf getuigen wanneer het front ook daadwerkelijk de verantwoordelijkheid van de door hen gepleegde daden op zich neemt en zich nader bekend maakt.

 

Voor meer informatie: RPF-voorlichting, Corien Lambregtse, tel. 070-3183931 of 06 23039196

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie