Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nissan Cypact: milieuvriendelijke sportcoupé

Datum nieuwsfeit: 30-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nissan Cypact: milieuvriendelijke sportcoupé

(30 Augustus 1999)

PERSBERICHT:

De Cypact is Nissans visie op sportief én milieuvriendelijk autorijden. Deze beschikt over een krachtige hightech krachtbron. Die is niet alleen bijzonder zuinig (3,4 '1100 kin), de uitstoot ligt dankzij de efficiënte krachtbron zeer laag en bedraagt slechts 90 gram kooldioxide per kilometer. Met deze waarden voldoet de Cypact aan de criteria voor de zogeheten 'Drieliterauto'.
De Cypact profiteert daarnaast ook van het Intelligent Transport System (ITS) en Nissans Triple Safety Concept. Nissan toont de innovatieve conceptcar voor het eerst op 14 september tijdens de Frankfurt Motor Show 1999.

De compacte Cypact maakt een einde aan de klassieke tegenstelling tussen sportief rijplezier en een ultra-laag verbruik. Het hart van deze sportcoupé bestaat uit Nissans nieuwste NEO Di turbodieselmotor met directe inspuiting. NEO Di staat voor Nissan Ecology Oriented Direct injection, de nieuwste en schoonste motortechniek van Nissan.

De motor levert 55 kW/75 pk bij 4.200 toeren per minuut. Het maximum koppel bedraagt 160 Nm bij maar 2.000 toeren per minuut. Daarmee beschikt de handzame coupé over voldoende vermogen en trekkracht voor speels rijplezier. En dat is waar het bij deze conceptauto allemaal om draait: elke kilometer zorgeloos genieten. Daarom heeft Nissan veel nadruk gelegd op het rijcomfort en een prettig interieur.

Veiligheid
Voor extra prettige kilometers zorgt ook het geïntegreerde Intelligent Transport System (ITS). Dit krachtige, real-time informatiesysteem loodst de bestuurder langs files, assisteert bij slecht weer, geeft de juiste route aan en helpt snel een parkeerplaats te ontdekken.

Nissans Triple Safety Concept benut eveneens de ITS-technologie. Dit concept is onder meer gebaseerd op extra veiligheid door informatie, zoals een slechtzichtrad& en een waarschuwingssysteem voor opstoppingen. Verder helpt het Triple Safety System de bestuurder de auto te controleren (onder meer met abs en actieve cruise control) en zorgt het voor extra bescherming bij een aanrijding (met bijvoorbeeld airbags en actieve hoofdsteunen).

De geavanceerde Nissan Cypact illustreert dat Nissan in het nieuwe millennium maximaal rijplezier moeiteloos verbindt met veilig, ontspannen en milieuvriendelijk autorijden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie