Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie nieuwe compartimenten bij de BBL

Datum nieuwsfeit: 30-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
BBL

Drie nieuwe compartimenten bij de BBL

30 augustus 1999

De wereld van de beleggingen is voortdurend in beweging. Wil men de beleggingsproducten met de beste prestaties van de markt, dan is innovatie noodzakelijk. De BBL doet dit en stelt u als promotor voor om vanaf 30 augustus te beleggen in volgende Bevekcompartimenten :

BBL Dynamic Continuous click : de S&P 500 met een dynamische bescherming

Twee compartimenten waarvan één uitgedrukt is in dollar, het andere in euro. Beide compartimenten laten u deelnemen aan de stijging van de Amerikaanse referentie-index, de S&P 500. De compartimenten zijn gebaseerd op een nieuw concept : een kapitaalbescherming van 90 % op maandelijkse basis.

Dit compartiment met onbeperkte looptijd stelt zich tot doel om de belegger met een beperkt risico te laten deelnemen aan de stijging van de S&P500 index. Op de 5de werkdag van iedere maand wordt een kapitaalbescherming van 90% vastgelegd. Die wordt verwezenlijkt door 90% van de portefeuille te beleggen in vastrentende instrumenten in US-dollars, en de rest in afgeleide producten op de S&P 500 index. Deze kapitaalbescherming is minstens gelijk aan 90% van de inventariswaarde.

Is die inventariswaarde de volgende maand gestegen, dan wordt er geklikt en wordt het beschermingsniveau aangepast. Is de inventariswaarde gedaald, dan blijft het beschermingsniveau op het peil van de voorgaande maand.

De minimum terugbetalingswaarde van dit compartiment kan dus enkel stijgen of op hetzelfde niveau blijven en kan met andere woorden nooit dalen.

De belangrijkste posten van de S&P index :

MICROSOFT CORP

GENERAL ELECTRIC

IBM

LUCENT TECH.

INTEL CORP

WAL-MART STORES

CISCO SYSTEMS

EXXON CORP

AT&T CORP

MERCK & CO

MCI WORLDCOM

CITIGROUP

COCA-COLA CO

BRISTOL MYERS

AMER INTL GROUP

PFIZER INC

AMERICA ONLINE

ROYAL DUT. PE-NYS

BANK OF AMERICA

JOHNSON & JOHNSON

BBL Dynamic Internet Fix : het net der netten

Het compartiment laat de belegger deelnemen aan de stijging van een selectie aandelen actief in de Internetsector. Het beginkapitaal (buiten kosten) is beschermd op de eindvervaldag van het compartiment (30/9/2009).

Het Internet - de elektronische informatiesnelweg - bevindt zich aan het begin van een veelbelovende groei. Internet stelt het bedrijfsleven in staat nieuwe markten aan te boren en nieuwe verkoopkanalen te gebruiken zonder tussenkomst van een fysiek verkoopkanaal. Alhoewel deze vorm van distributie lage kosten met zich meebrengt, kan er toch een groot aantal gebruikers bereikt worden. Dit kan de winstgevendheid van de bedrijven een belangrijke positieve impuls geven.

Enkele feiten

In 1997 bedroeg de totale handel via Internet ruim 7 miljard dollar. Men verwacht dat het handelsvolume in 2002 de 300 miljard overstijgt.

In 1998 werd door bedrijven voor 1,5 miljard dollar geadverteerd op Internet. Naar verwachting zal hieraan in 2002 8 miljard dollar besteed worden.

Wereldwijd zijn ruim 150 miljoen mensen aangesloten op Internet. Elke 100 dagen verdubbelt het gebruik.

Dit compartiment stelt zich tot doel om de beleggers op de vervaldag van 30 september 2009 minstens 250 euro per aandeel terug te betalen en hen te laten meegenieten van de performance van een portefeuille Internet-aandelen. Daartoe zullen de activa, bestemd voor de terugbetaling van het kapitaal op de eindvervaldag, belegd worden in nulcouponobligaties en andere overheidsobligaties. Voor het overige (zo'n 39%)* zullen de activa hoofdzakeljk belegd worden in een aandelenpportefeuille die actief zal beheerd worden.

De 10 voornaamste aandelen uit de Internetsector :

AMAZON.COM

AMERICA ONLINE

AT HOME CORP

CISCO

EBAY

LEVEL 3 COMM

QUALCOMM

QWEST COMMUNICATIONS

SUN MICROSYSTEMS

YAHOO!

De initiële prijs is vastgesteld op 250 EUR. Deze prijs is van toepassing voor inschrijvingen ontvangen gedurende de initiële intekenperiode, die loopt van 30 augustus tot en met 30 september 1999. De betalingsdatum is 4 oktober 1999. Deze prijs is te vermeerderen met de uitgifteprovisie van 3%, en in België met de taks op de beursverrichtingen. Het is natuurlijk ook mogelijk om later in te schrijven. De inventariswaarde wordt na de lanceerperiode dagelijks berekend.

De aandelen aan toonder worden uitgegeven in effecten van 1, 5 of 25 kapitalisatie-aandelen. Aandelen in een effectenrekening worden gratis bewaard.

BBL (L) Invest Taïwan

Dit compartiment belegt in aandelen van bedrijven die noteren op de beurs van Taiwan.

Enkele feiten ...

Derde grootste Aziatische beurs na Tokio en Hong Kong De beurs van Taipei heeft een beurskapitalisatie van zo'n 315 miljard US$ en is daarmee één van de grootste markten in de MSCI Far East Index ex-Japan (de Taiwanese beurs is goed voor nagenoeg 27% van deze index).

De financiële hervormingen die thans doorgevoerd worden, zullen van Taiwan een belangrijk financieel centrum maken De overheid heeft plannen aangekondigd om de kapitaalmarkt en verscheidene bedrijfstakken te liberaliseren en om Taiwan aldus tot een centrum te maken waar men in de regio niet omheen kan.

Fundamenteel aantrekkelijk

Weinig Aziatische markten zijn zonder kleerscheuren uit de crisis gekomen. Taiwan is er zo een. Bovendien noteren er op de beurs van Taipei niet alleen bank- en vastgoedwaarden, en hebben Taiwanese bedrijven van de crisis gebruik gemaakt om in de regio op zoek te gaan naar overnamekandidaten, waarbij ze meer dan geholpen werden door binnenlandse rentetarieven die heel wat minder hoog opgelopen waren dan in de andere Aziatische landen.

Stabiele returns en tegendraads koersverloop

Tussen mei 1994 en eind april 1999 is de beurs van Taipei gestegen met 31.9%, d.i. gemiddeld 5,8% per jaar. De Taiwanese dollar, van zijn kant, is tijdens de voorbije 5 jaar gemiddeld met 3,9% per jaar in waarde gedaald tegenover de Amerikaanse dollar.

Flinke prestaties als men weet hoe zwaar de andere Aziatische beurzen door de crisis toegetakeld werden.

Taiwanese economie beter gediversifieerd dan in de meeste omringende landen

Zoals blijkt uit de opsplitsing van de MSCI Taiwan index, biedt de Taiwanese beurs een interessante sector-diversificatie, met een duidelijk overwicht van bank- en financiewezen, elektronika en chemie (samen goed voor 69% van de index). Dat wijst op het ontwikkelingsstadium van de Taiwanese economie.

Verwacht wordt dat energie en telecommunicaties in de komende jaren aan belang zullen winnen en voor een verdere diversificatie van de index zullen zorgen.

Voor meer info over deze compartimenten of over het bestaande gamma kunt u contact opnemen met uw BBL-kantoor. U kunt ook terecht op het gratis nummer van BBL Beleggingsinfo (0800999 20 in België, 00 32 2 481 33 10 in het buitenland) van maandag tot zaterdag van 7 tot 22 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...