Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toyota introduceert Yaris Verso

Datum nieuwsfeit: 30-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Toyota introduceert Yaris Verso: Een nieuwe dimensie in de compacte klasse

(30 Augustus 1999)

PERSBERICHT:

Met de nieuwe Yaris Verso zal Toyota vanaf eind dit jaar vooral jonge families aanspreken. Zij zullen aangetrokken worden door de praktische mogelijkheden die deze compacte 'ruimte-auto' te bieden heeft, z'n eigentijdse styling en niet in de laatste plaats, z'n goede rij-eigenschappen. Al met al, vormt de nieuwe Toyota Yaris Verso een nieuwe dimensie in de compacte klasse.

De Yaris Verso valt op door z'n geheel eigen vormgeving. Hij is hoger, breder en aanzienlijk langer (24,5 cm) dan het Yaris-model dat we al kennen, waarbij de familiebanden aan de voorzijde overduidelijk blijken. Toyota mikt met de nieuwste telg met name op de jonge gezinnen, die zich een auto wensen met een geheel eigen gezicht en, belangrijker nog, welhaast onbeperkte gebruiksmogelijkheden. Daarin schuilt ontegenzeglijk één van de allersterkste punten van de Yaris Verso. Aan de eigentijdse vormgeving van de carrosserie valt al te zien, dat de ontwerpers uit waren op een maximale binnenruimte.

Met alle stoelen in positie, toont de nieuwe Yaris Verso zich een volwassen vijfpersoons-auto, die in dat geval ook nog eens 390 liter aan bagageruimte biedt. De functionaliteit van de auto is ongeëvenaard, mede dankzij de vernuftige constructie waardoor de achterstoelen desgewenst geheel in het verlengde van de wagenvloer weggeklapt kunnen worden. Het resultaat: een geheel vlakke wagenvloer en een laadvolume van maar liefst 2.160 liter. De middelste achterstoel kan afzonderlijk verwijderd worden en kan dienen als opbergruimte of, met neergeklapte rugleuning, als picknick-tafeltje. Wanneer alle stoelen normaal dienst doen, kan er gebruik worden gemaakt van twee opbergvakken die vlak achter de voorstoelen, in de wagenvloer zijn aangebracht.

Evenals de bestaande Yaris, is ook de nieuwe Yaris Verso ontworpen en gebouwd met comfort, veiligheid, functionaliteit en vriendelijkheid als belangrijkste uitgangspunten. Neem het centraal geplaatste instrumentenpaneel. Het bestaat uit een drie-dimensionaal display, dat zich duidelijk en gemakkelijk laat aflezen en vermoeidheid van de bestuurder vermindert omdat dien~ ogen slechts minimaal hoeven te bewegen om het te zien en zich niet steeds op een andere afstand hoeven te focussen. Het is standaard op alle versies van de Yaris, dus ook van de Yaris Verso. Verder worden ook ABS en twee airbags standaard op de Yaris Verso. Als optie wordt onder andere een gebruiksvriendelijk navigatiesysteem aangeboden.

De Yaris Verso wordt geleverd met de 1,3 liter VVT-i-motor, met variabele kleptiming, directe ontsteking en vier kleppen per cilinder. De krachtbron levert een vermogen van 63 kW/86 pk en een maximaal koppel dat bij 4.400 min 124 Nm bedraagt. Naast uitstekende prestaties en veel souplesse is deze 1,3 liter-motor synoniem voor een laag brandstofverbruik. De viercilinder wordt gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak of, tegen meerprijs, aan een automatische transmissie.

De relatief lichte maar beslist uiterst sterke constructie van de Yaris Verso garandeert, in het geval van een aanrijding, een uitstekende bescherming van de inzittenden. En een laag zwaartepunt zorgt onder alle rij-omstandigheden voor een uitstekende stabiliteit. Met andere woorden: de Yaris Verso laat dus ook met z'n uitstekende rij-eigenschappen beslist één van z'n sterke kanten zien.

Uiteraard ontvangt ook de Yaris Verso drie jaar of 100.000 kilometer volledige garantie met hulp bij pech onderweg in heel Europa. Op de lak wordt eveneens drie jaar garantie verstrekt, terwijl er zelfs 12 jaar garantie gegeven wordt tegen corrosie van binnenuit. De jaarlijkse check-up kan door elke dealer in Europa worden uitgevoerd, waarvoor het verwisselen van olie volstaat. Een grote service-beurt is slechts elke 30.000 kilometer of twee jaar nodig.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie