Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IYCC publiceert landensurveys millennium

Datum nieuwsfeit: 30-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Millennium Platform

Landensurveys gepubliceerd door IYCC

Het International Y2K Cooperation Center (IYCC) heeft onlangs de gegevens gepubliceerd die, per vitale sector, inzicht geven in de stand van zaken in 72 landen. Door middel van kleurgebruik wordt per land en per sector de kwetsbaarheid ten opzichte van IT in kaart gebracht. Tevens geeft het overzicht aan wanneer een land zelf verwacht dat een sector 90% millenniumgereed is. De informatie is rechtstreeks aangeleverd door de diverse landencoördinatoren en dateert van augustus 1999. Deze landencoördinatoren zijn door de eigen regeringen aangesteld.

Op de website van het IYCC kunt u deze overzichten raadplegen. Daar vindt u ook een persbericht en een open brief aan de landencoördinatoren over deze statusoverzichten.

Het IYCC is opgericht in februari 1999 onder auspiciën van de Verenigde Naties met financiële ondersteuning van de Wereldbank. Doel is om door middel van internationale samenwerking de sociale en economische gevolgen van het millenniumprobleem wereldwijd zoveel mogelijk te beperken.
Het IYCC heeft een zeer informatieve site die de moeite van een bezoekje waard is.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie