Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe hoogleraren aan Vrije Universiteit Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 30-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

(veb@dienst.nl)

De heren A. Brouwer en A.E. Eiben benoemd tot hoogleraar aan de VU

De heer dr. A. Brouwer is per 1 augustus 1999 benoemd tot hoogleraar Milieutoxicologie bij de faculteit Biologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. In deze hoedanigheid zal de heer Brouwer de dagelijkse leiding van de afdeling Chemie, Toxicologie en Ecologie van het Instituut voor Milieuvraagstukken (IVM) aan de VU op zich nemen. Daarnaast zal hij het milieutoxicologische onderzoek binnen de Faculteit Biologie en de divisie Scheikunde van de Faculteit der Exacte Wetenschappen ondersteunen en mede aansturen, onderzoek dat zich vooral zal richten op de biologische interacties van milieugevaarlijke stoffen. De heer Brouwer was tot voor kort universitair hoofddocent Toxicologie aan de LandbouwUniversiteit Wageningen en onderzoekscoördinator van de Dutch Research School of Environmental Chemistry and Toxicology van diezelfde universiteit. De heer Brouwer (1952) studeerde Biochemie en Farmacologie aan de Rijksuniversiteit Leiden en promoveerde daar in 1987 op een on!derzoek naar de toxiciteit en carcinogeniteit van aromatische gehalogeneerde koolwaterstoffen.

De heer dr. A.E. Eiben is met ingang van 1 augustus 1999 benoemd tot hoogleraar Computational Intelligence aan de Vrije Universiteit, bij de Faculteit der Exacte Wetenschappen. De heer Eiben zal vanuit deze faculteit het onderwijs en onderzoek binnen de zelfstandige opleiding Bedrijfswiskunde en Informatica van de VU mede aansturen en ondersteunen. Binnen het vakgebied van de Computational Intelligence is de heer Eiben gespecialiseerd in zogeheten æevolutionaire algoritmenÆ. Naast zijn hoogleraarschap aan de VU zal de heer Eiben verbonden blijven aan de Universiteit Leiden, waar hij sinds 1995 het universitair hoofddocentschap Informatica bekleedt bij het Leiden Institute for Advanced Computer Science (LIACS). De heer Eiben (1961) studeerde wiskunde in Budapest en promoveerde in 1991 aan de TU Eindhoven op het proefschrift æA Method for Designing Decision Support Systems for Operational PlanningÆ.


03-08-1999 / pb 99.48 / AS/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie