Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haarlemmermeer plaatst portocabins voor opvang zwerfdieren

Datum nieuwsfeit: 31-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


+ 31 augustus 1999

... Gemeente plaatst portocabins voor tijdelijke opvang zwerfdieren

De gemeente Haarlemmermeer plaatst op korte termijn aan de Heimanshof in Hoofddorp een drietal portocabins voor de tijdelijke opvang van zwerfdieren. De keten blijven maximaal twee jaar staan. Ondertussen wordt verder gezocht naar een geschikte locatie voor een definitief dierenasiel. De gemeente trekt 150.000 uit voor de noodopvang.

De portocabins komen te staan naast een gebouwtje van Openbare Werken. De locatie bevindt zich naast de heemtuin en heeft geen direct aanwonenden. Eén keet wordt bestemd voor de opvang van kleine dieren (katten, knaagdieren e.d., geen honden). Een andere keet komt in gebruik als onderzoeks- en beheerruimte en in de derde keet komen vrieskisten voor de tijdelijke opslag van dode dieren. De portocabins worden zo snel mogelijk geplaatst. De gemeente treft momenteel de nodige voorbereidende maatregelen. Wel dient de gemeente een artikel 17-procedure te volgen, waarbij uiteraard bezwaar en beroep mogelijk zijn. Deze procedure zal naar verwachting enkele weken in beslag nemen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Yvonne de Groot; 023-5676246
of - in spoedgevallen - 06-25447790.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie