Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belgisch detachement voor Kosovo volledig ontplooid

Datum nieuwsfeit: 31-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Belgische Krijgsmacht

Press Release

Persmededeling 256 van 31 augustus 1999:

De Persdienst van de Krijgsmacht deelt mee :

Belgisch detachement voor Kosovo volledig ontplooid

Op maandag 30 augustus 1999 zijn vanuit Melsbroek de laatste militairen afgereisd die zullen deel uitmaken van de belgische gevechtseenheid van KFOR (NAVO strijdmacht voor Kosovo).

Op 29 en 30 werden de twee schepen ontladen die het materieel en de voertuigen hebben overgebracht van Zeebrugge naar de haven van Thessaloniki (Griekenland). Vandaar gaat de reis naar Leposavic in het noorden van Kosovo. De wielvoertuigen en een deel van de containers zullen de verplaatsing maken via de baan. Ook de Leopard gevechtstanks worden op tanktransportvoertuigen langs de baan vervoerd . De andere rupsvoertuigen en een deel van de containers werden op de trein geladen en zullen vanuit Pristina met tanktransporteurs vervoerd worden tot hun eindbestemming in Leposavic.

Op 3 september zullen alle voertuigen en het materieel ter plaatse zijn en kan BELKOS met de uitvoering van de opdracht in haar verantwoordelijkheidszone starten.

Voor meer informatie: contacteer SID
Quartier Reine Elisabeth / Kwartier Koningin Elisabeth Tf: 02/701.39.50 - Fax: 02/701.48.62 - email: (press@js.mil.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie