Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 31-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten

Berichten van maandagmiddag tot dinsdagmorgen 31-08-99 10:02 dinsdag 31 augustus 1999

Roel Hallink, tel.: 0528-295216

* Inbraak auto

EMMEN - Afgelopen nacht zag een bewoner van de Westerstraat, dat er ingebroken werd in een auto die daar geparkeerd stond. De politie die direct ter plaatse ging, kon de man, een 29-jarige inwoner van Apeldoorn op heterdaad aanhouden. De man is ingesloten. Het onderzoek gaat vandaag verder.

* Inbrekers overlopen

SPIER - Werden afgelopen nacht, omstreeks 03.00 uur, bij het Motel aan de Oude Postweg twee inbrekers overlopen. Bij een direct ingesteld onderzoek werd een auto aangetroffen op een parkeerplaats in de staatsbossen, met daarin één man, die voldeed aan het signalement van één van de inbrekers. Voordat de politie de man kon aanhouden ging hij er met de auto vandoor. Een wilde achtervolging richting Hoogeveen volgde. Ter hoogte van Hoogeveen op de Rijksweg A28 was een blokkade van politieauto's op de weg gezet. Door één van de politieauto's te rammen, die daardoor zwaar beschadigd werd, wist de man door de blokkade te komen en vluchtte verder via de A28 richting Meppel. Door gebruik te maken van een zogenaamde "G-stop" schoot de man met zijn auto, ter hoogte van de A32 van de weg en kwam in de sloot tot stilstand. Hierop vluchtte hij achter de woningen aan de Rijksparallelweg. Met inzet van diensthonden kon de man even later in een duivenhok achter een woning worden aangehouden. Het betreft een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man is ingesloten. De tweede verdachte is niet gevonden. Het onderzoek wordt vandaag voortgezet.

* Winkel diefstallen

ASSEN - Zag gistermiddag een getuige, dat een man een plastic tas met inhoud onder struikgewas aan het Mercuriusplein verborg. Toen de politie een onderzoek instelde in de omgeving, werd door de getuige doorgegeven dat de man de plastic tas weer onder de struiken weghaalde. Op de Zaagmolen werd de man aangetroffen. Toen hij de politie zag, zette hij het op een lopen en gooide daarbij de tas weg. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. Het betrof een 29-jarige man uit Ommen. In de tas zaten diverse kledingstukken, nog voorzien van labels en enkele zonnebrillen. De man is verhoord. Het is nog niet duidelijk uit welke winkels de man de goederen gestolen heeft en wat de waarde is van de goederen.

RODEN - Werd gistermiddag een 38-jarige man uit Groningen betrapt bij het stelen van 4 broeken uit een winkel aan de Kanaalstraat. Door het winkelpersoneel wed een achtervolging ingesteld en kon de auto waarin de verdachte was gevlucht worden klemgereden. Toen ze bij de winkel terug waren, zette de verdachte zijn vriendin, een 28-jarige inwoonster van Groningen aan om met de auto en de gestolen goederen weg te rijden. Door voor de auto te gaan staan werd dit voorkomen en konden beiden aan de politie worden overgedragen. Beide verdachten zijn ingesloten. Uit het eerste onderzoek is komen vast te staan dat de mannelijke verdachte al eerder op de middag uit dezelfde winkel ook 4 broeken had gestolen. Onderzoek duurt voort.

* Vernieling ruit

HOOGEVEEN - Gisteravond werd op de Hoofdstraat een ruit van een winkel vernield door een jongen. Op aanwijzing van twee getuigen kon de jongen, een 20-jarige Hoogevener, worden aangehouden. Hij was behoorlijk onder invloed van drank en is ingesloten.

* Brand in caravan

EXLOO - Gisteravond ontstond er brand in een caravan op een recreatiepark aan de Valtherweg. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen, maar kon niet voorkomen dat de caravan totaal uitbrandde. De caravan is eigendom van een inwoner van Tiel. Vermoedelijk is er ingebroken en hebben de daders de caravan in de brand gestoken. Onderzoek wordt vandaag voortgezet.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie