Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Heuvelring Tilburg per juli 2000 dicht voor bus en taxi

Datum nieuwsfeit: 31-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

logo

31-8-99

Heuvelring per 1 juli 2000 gesloten voor bussen en taxi's

Nieuwe halte Paleisring/Piusplein

Het college van burgemeester en wethouders heeft 30 augustus j.l. besloten per 1 juli 2000 de Heuvel af te sluiten voor bussen en taxi's. Vanaf die datum zal de Noordhoekring in gebruik genomen worden als centrale centrumas voor de bussen. In de periode half februari tot half juni 2000 zullen op de Noordhoekring fiets- en busvoorzieningen worden aangebracht. Meteen na afronding van de werkzaamheden zullen de bussen gebruik gaan maken van hun nieuwe route. Per 1 juli 2000 zal de Heuvel ook worden afgesloten voor taxi's.

Nieuwe busroutes in het centrum

De bussen, die nu via de Heuvelring rijden, krijgen als nieuwe route de Noordhoekring. Om het centrum vanaf 1 juli 2000 goed per openbaar vervoer te kunnen blijven bedienen zal aan de zuidzijde van het centrum een nieuwe centrumhalte worden gerealiseerd. Deze centrumhalte is gepland ter hoogte van de Paleisring/Piusplein. Een uitgewerkt voorstel zal nog in het college worden behandeld. Voor een goede bediening van de nieuwe halte Paleisring/Piusplein zal een aantal buslijnen via de Bisschop Zwijsenstraat, Primus van Gilsstraat en Piusstraat gaan rijden. Een veilige doorgang van de bus door deze straten heeft als gevolg dat de bocht bij de Primus van Gilsstraat/Piusstraat wordt aangepast en er een parkeerverbod wordt ingesteld aan één zijde van de Primus van Gilsstraat. De halte aan de noordzijde van de Spoorlaan ligt goed gelegen ten opzichte van het centrum. De halte aan de zuidzijde van de Spoorlaan ligt ver verwijderd van de Heuvel. Bekeken wordt of het mogelijk is ook aan de zuidzijde een aantrekkelijke centrumhalte te situeren nabij de kruising Heuvel/Spoorlaan. In de eerste helft van 2000 zullen op de Noordhoekring bus- en fietsvoorzieningen worden aangebracht. De reconstructie van de Noordhoekring vindt zo snel en zo kort mogelijk plaats. Alle partijen (winkeliers, bewoners en verkeersdeelnemers) ondervinden dan zo kort mogelijk hinder van de reconstructie.

Nieuwe taxistandplaatsen

In de huidige situatie is één taxistandplaats ingericht binnen het afgesloten gedeelte van de Heuvel, namelijk aan de noordzijde nabij de verzinkbare palen. Deze taxistandplaats zal per 1 juli 2000 komen te vervallen. Vanuit openbare orde (snelle afvoer van het publiek) en gemak voor de reiziger (korte loopafstand tot met name de horeca en voorkomen van hogere kosten door omrijkilometers) is het van belang dat er zowel aan de noord- als aan de zuidkant van de Heuvel een taxistandplaats wordt aangeboden. Voor de noordkant van de Heuvel wordt de taxistandplaats in de Telegraafstraat (tussen Pieter Vreedeplein en Heuvel), verbeterd. Aan de zuidzijde van de Heuvel is in de huidige situatie niet voorzien in een taxistandplaats. Wel mogen de taxi's gebruik maken van de bushalte Heuvel buiten de exploitatie-uren van de stadsdienst. De huidige bushalte, die net buiten het afgesloten deel van de Heuvel is gesitueerd, zal worden ingericht als taxistandplaats. De gemeente zal gezamenlijk met de bedrijven in beeld brengen hoe de taxistandplaatsen er uit moeten gaan zien.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie