Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitvoeringsovereenkomst glastuinbouw Cromstrijen

Datum nieuwsfeit: 31-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

31-08-1999

Uitvoeringsovereenkomst glastuinbouw Cromstrijen

Zeven partijen hebben een overeenkomst gesloten voor het realiseren van een nieuw glastuinbouwgebied in Cromstrijen in de Hoeksche Waard. Juist nadat afgelopen donderdag de laatste handtekening in het provinciehuis werd geplaatst lieten de media weten dat het kabinet af wil van het glastuinbouwbesluit van de provincie Zuid-Holland.

Maandagavond vergaderde de stuurgroep glastuinbouw Cromstrijen in Den Haag. Daarin zijn naast de provincie ook het waterschap de Groote Waard, de NV's EPZ en Eneco, de Westelijke Land- en Tuinbouworganisatie, het Zuiverings-schap Hollandse Eilanden en Waarden en de Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen vertegenwoordigd. Het werk van de stuurgroep is klaar. Met uitzondering van Cromstrijen zelf die een afwachtende houding aanneemt staan alle partijen in de startblokken om 265 hectare glas te realiseren om tuinders uit het Westland te kunnen laten 'verkassen' naar Cromstrijen. Het saneren van de glastuinbouw in het Westland is om redenen van economie, milieu, woningbouw, infra-structuur en groenontwikkeling nodig. Cromstrijen in de Hoeksche Waard biedt genoeg ruimte en mogelijkheden om dat op korte termijn mogelijk te maken.

De uitvoeringsovereenkomst die de zeven partijen na jaren van voorbereiding hebben gesloten bevat afspraken over de planopzet, de financiering en de uitvoering. De stuurgroep glastuinbouw Cromstrijen gaat nu het resultaat van haar werk aanbieden aan de gemeente Cromstrijen en wacht af met welke reactie GS van Zuid-Holland komen op het kabinetsbesluit. De stuurgroep en de provincie zijn overigens nog niet geinformeerd door het Rijk. Zij hebben alleen via de media iets vernomen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie