Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leidse wethouder Kruijt (CDA) legt functie neer

Datum nieuwsfeit: 31-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

30 augustus 1999

Joop Maat

071-5165051

Wethouder Kruijt legt functie neer

Wethouder Huib Kruijt (CDA) heeft dinsdag 31 augustus zijn vertrek aangekondigd. Hij legt met onmiddelijke ingang zijn wethoudersfunctie neer. Kruijt maakt sinds 1990 deel uit van de Leidse gemeenteraad.

In zijn ontslagbrief aan de voorzitter van de gemeenteraad schrijft Kruijt "dat het gebrek aan samenwerken aan beleid voor mij tot enkele onaanvaardbare situaties heeft geleid, zoals onder andere de besluitvorming over de perspectiefnota". Kruijt had gehoopt na de vakantie een "frisse herstart te kunnen maken".

De laatste dagen is hem echter duidelijk geworden dat bij de andere coalitiepartijen geen steun bestaat voor deze herstart. "Dat betekent voor mij dat het draagvlak voor mijn functioneren in het college ontbreekt".

Het college van B&W heeft vanmorgen kennis genomen van het ontslag van Kruijt. Afgesproken is dat wethouder Hans Baaijens (PvdA) de zaken van Kruijt voorlopig waarneemt.

Over de opvolging van Kruijt is formeel nog niets bekend. De CDA-fractie zegt "op zeer korte termijn in overleg met de coalitiegenoten te zullen bekijken op welke wijze invulling kan worden gegeven aan de vacature en de wijze waarop het CDA vanuit haar achtergrond kan blijven bijdragen aan het bestuur van de stad".

Nadere informatie bij wethouder Tj. van Rij (PvdA), tel.: 071-5165038

Contactpersoon CDA-fractie: mevrouw M. de Jonge (fractievoorzitter CDA), tel.: 071-5141720

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie