Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Aa en Dommel

Datum nieuwsfeit: 31-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Dinsdag 31 Augustus

ILLEGALE ARBEID (Schijndel)

Maandagmiddag zijn op een veld aan de Lieseindsedijk in Schijndel een tweetal vrouwen aangetroffen uit voormalig Joegoslavië. De vrouwen bleken in een asielprocedure te zitten. Daar de werkgever, een 37-jarige man uit Schijndel, niet in het bezit was van de vereiste tewerkstellingsvergunningen van het arbeidsbureau is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

TE VEEL GEDRONKEN (Boxtel)

In de nacht van maandag op dinsdag is een 43-jarige man uit Boxtel bekeurd omdat hij met een auto reed terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod en de officier van justitie heeft de man een boete van fl. 1000,- opgelegd. De controle vond plaats op de Hobbendonksweg in Boxtel.

TE VEEL GEDRONKEN (Vught)

In de nacht van maandag op dinsdag is een 49-jarige man uit Moergestel bekeurd omdat hij met een auto reed terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Later dit jaar zal de man zich bij de rechter moeten verantwoorden. Ook zal de man moeten deelnemen aan de cursus Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer, welke door hemzelf betaald moet worden. De controle vond plaats op de Bosscheweg in Vught.

INBRAAK AUTO (Boxtel)

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Hendrik Verheeslaan in Boxtel. Van de auto werd een ruit ingeslagen. De autoradiocdspeler werd gestolen. In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Orlando di Lassostraat in Boxtel. Een ruit van de auto werd ingeslagen en de autoradiocdspeler werd gestolen. In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Lijsterbesgaard in Boxtel. Een ruit van de auto werd ingeslagen. De autoradiocdspeler werd gestolen. In dezelfde nacht is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Rozengaard in boxtel. Van de auto werd een ruit ingeslagen. De autoradio werd gestolen.

INBRAAK WONING (Sint Oedenrode)

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Borchmolendijk in Sint Oedenrode. Een deur werd opengebroken. Uit de woning werd een televisietoestel gestolen.

AUTO GESTOLEN (Sint Oedenrode)

De nacht van maandag op dinsdag is vanaf de van Duppenstraat in Sint Oedenrode een witte Mercedes Vito gestolen. De auto is helemaal voorzien van reclameteksten. Het kenteken is 88-VF-SP.

RIJZADELS GESTOLEN (Gemonde)

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een garage bij een woning aan de Sint Lambertusweg in Gemonde. Een ruit van de garage werd vernield waardoor men binnen kon komen. Vier rijzadels werden uit de garage gestolen.

WINKELDIEFSTAL (Vught)

Dinsdagmiddag is een 61-jarige vrouw uit Vught aangehouden. De vrouw was in een winkel aan de Marktveldpassage in Vught betrapt toen ze een aantal levensmiddelen zonder betalen wilde meenemen. De vrouw kreeg een boete van 240,-.

EERSTE CERTIFICATEN KEURMERK VEILIG WONEN IN ST. MICHIELSGESTEL

Op donderdag 16 september 1999 om 16.00 uur zullen in het gemeentehuis van de gemeente Sint Michielsgestel de eerste certificaten "keurmerk veilig wonen" worden uitgereikt. De certificaten zullen worden uitgereikt door de wethouder drs. S.E.J.H. Janssen namens de "Stichting Keurmerk Veilig Wonen" aan de gemeente Sint Michielsgestel, de politie van het team Schijndel, de aannemer van het project Pennings en de bewoners. Dit voor het project "Pas Buiten" in Sint Michielsgestel. Met het certificaat "keurmerk veilig wonen" is het mogelijk dat verzekeringsmaatschappijen kortingen geven op bepaalde verzekeringen. Om in aanmerking te komen voor het certificaat "keurmerk veilig wonen", moeten zowel het bouwproject als de omgeving aan een aantal eisen voldoen. Het hang- en sluitwerk, inbraakwering en de toegankelijkheid van de woningen moeten aan strenge eisen voldoen. Verder moet ook de woonomgeving aan eisen voldoen, op gebied van overzichtelijkheid, straatverlichting, openbaar groen en dergelijke. Het project "Pas Buiten" voldoet aan alle eisen, hetgeen beloond wordt met het certificaat "Keurmerk Veilig Wonen". Dit zullen in het politiedistrict Aa & Dommel de eerste certificaten zijn, die worden uitgereikt. Alle nieuwbouw projecten in de gemeenten Sint Michielsgestel en Schijndel worden nu onder het keurmerk veilig wonen gerealiseerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie