Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Utrecht keurt plan Vathorst goed

Datum nieuwsfeit: 31-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
31 augustus 1999

PROVINCIE KEURT PLAN VATHORST GOED

Het bestemmingsplan Vathorst is goedgekeurd door de provincie Utrecht. Daarmee geeft de provincie groen licht voor de bouw van een tweede VINEX-locatie in Amersfoort. In de andere VINEX-locatie, Nieuwland, wordt al volop gebouwd.

Vathorst is gelegen in de 'oksel' van de A1 en de A28, rondom het dorp Hooglanderveen. Naast een kleine 11.000 woningen zal Vathorst ruimte bieden aan een bedrijventerrein van (bruto) 45 hectare langs de A1 en 150 duizend vierkante meter kantoorruimte nabij het toekomstige NS-station.

De uiteindelijke omvang van het bedrijventerrein staat overigens nog niet vast. De gemeente wil de vrijheid hebben om ook woningen te bouwen in het gebied dat eigenlijk voor bedrijven bestemd is. De provinciale planologische commissie had hier bezwaren tegen. Nadat de gemeente had toegezegd dat het bedrijventerrein minimaal (netto) 25 hectare zal omvatten, ging de provincie akkoord.

Het dorp Hooglanderveen wordt vrijwel omringd door Vathorst. Toch zal het dorp zijn eigen karakter behouden. Rondom Hooglanderveen wordt een groenbuffer aangelegd, die het dorp zal scheiden van de nieuwbouw.

Het bestemmingsplan heeft geen betrekking op de mogelijke uitbreiding van afvalstortbedrijf Smink en de mogelijke komst van een baggerdepot, beide ten noordwesten van Vathorst. Evenmin zegt het bestemmingsplan iets over de mogelijke bouw van woningen over de Laak, ten noordoosten van Vathorst.
Deze beide locaties liggen buiten het gebied waar het bestemmingsplan betrekking op heeft. Pas als de gemeente Amersfoort nieuwe bestemmingsplannen gereed heeft, zijn 'Smink' en 'woningbouw over de Laak' aan de orde.
(Voor informatie: Christiaan Bonebakker, (actueel@prvutr.nl) 030 - 258 33 25)

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie