Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parkeerterrein Jeudje Hoorn gesloten wegens bodemsanering

Datum nieuwsfeit: 01-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Parkeerterrein Jeudje 1 september dicht

Op woensdag 1 september gaat het parkeerterrein op het Jeudje dicht. Op die dag start de bodemsanering en aansluitend de bouw van 120 woningen en een ondergrondse parkeergarage. De werkzaamheden gaan naar verwachting duren tot in de loop van het jaar 2002. De gemeente attendeert de gebruikers van het Jeudje op de sluiting door middel van borden, brieven, flyers en aanpassing van het parkeerverwijssyteem.

De nieuwe parkeergarage op het Jeudje gaat plaats bieden aan 120 plaatsen voor bewoners en 220 plaatsen voor bezoekers. Tot het zover is kunnen mensen die de binnenstad met een auto bezoeken of naar hun werk gaan, gebruik maken van een aantal alternatieven:
* het Pelmolenpad, op loopafstand van het station (577 plaatsen)
* het transferium aan de Van Dedemstraat (670 plaatsen)
* het nieuwe dagparkeerterrein aan de Nieuwe Wal in het Julianapark (180 plaatsen)

* een nieuw, tijdelijk parkeerterrein aan de Joh. Messchaertstraat, achter het Regionaal Avond College (vanaf 6 september 70 plaatsen, volgend jaar 120 plaatsen)

De gemeente Hoorn vraagt in een brief aan ondernemers in de binnenstad hun werknemers te informeren over de sluiting van het Jeudje en hen te stimuleren gebruik te maken van de parkeerterreinen aan de rand van de binnenstad (Pelmolenpad, transferium).
Uit onderzoek blijkt dat veel parkeerplaatsen in de binnenstad de hele dag gebruikt worden door ondernemers en werknemers. Deze plaatsen zijn echter vooral bestemd voor bewoners, winkelend publiek en andere bezoekers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie