Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PvdA positief over voorstel Netelenbos Noordtak Betuwelijn

Datum nieuwsfeit: 01-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PvdA reageert positief op voorstel Netelenbos:
Noordtak Betuwelijn is vermijdbaar

De PvdA-fractie reageert positief op een voorstel van minister Netelenbos met betrekking tot de Noordtak van de Betuwelijn. In een interview met dagblad De Gelderlander laat zij weten dat de aanleg van de Noordtak van de Betuwelijn vermijdbaar is, indien de Hanzelijn (Amsterdam-Lelystad-Zwolle-Twenthe-Duitsland) wordt aangelegd. Woordvoerder Jaap Jelle Feenstra: 'Een bredere benadering van Noordtak en Hanzelijn biedt perspectief voor de lastige afweging van tracés voor het goederenvervoer per spoor in met name Gelderland. De PvdA is voorstander van een snelle aanleg van de Hanzelijn, zodat kan worden zekergesteld dat het goederenvervoer van de Noordtak tijdig en volledig kan worden overgenomen.'

Voor de PvdA-fractie heeft steeds als uitgangspunt gegolden dat het bestaande spoor Arnhem-Zutphen niet intensief voor goederenvervoer kan worden benut, maar ook dat een tracé buiten deze steden om grote investeringen vraagt voor een verantwoorde landschappelijke inpassing.

Feenstra wil dat de minister de Tweede Kamer snel antwoord geeft op de volgende vragen:
- Kan worden zekergesteld dat de Hanzelijn het goederenvervoer van Noordtak tijdig en volledig kan overnemen?
- Kan worden voorkomen dat het bestaande spoor Arnhem-Zutphen intensief wordt benut voor goederenvervoer? Feenstra wil verder de zekerheid hebben dat ook Duitsland instemt met deze wijziging van het Verdrag van Warnemünde.

Voor meer informatie:
Jaap Jelle Feenstra, telefoon: 070-3182776

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie