Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Enschede begint voortvarend met ambitieus traineeproject

Datum nieuwsfeit: 01-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

GEMEENTE ENSCHEDE BEGINT VOORTVAREND MET AMBITIEUS TRAINEEPROJECT

Enschede, 1 september 1999

Het traineeproject van de gemeente Enschede is op woensdag 1 september van start gegaan. Een bijzondere gebeurtenis omdat nog maar weinig grotere overheidsorganisaties in Nederland voor zo'n brede projectaanpak kiezen. Bij grote ondernemingen en in de automatiseringswereld is het aantrekken van hoogwaardig personeel als trainee (jongere in opleiding) heel gebruikelijk. Het Enschedese traineeproject is gericht op het aantrekken van jongeren met een brede achtergrond voor hogere beleid en/of managementposities. Veelal gaat het om functies die op andere manieren moeilijk te vervullen zijn.

In de komende jaren, waarin een behoorlijk omvangrijke uitstroom van ambtelijk personeel op gang gaat komen, is het van belang daarop tijdig in te spelen. Zeker gelet op dreigende tekorten op de arbeidsmarkt.
De landelijke en regionale wervingscampagne die de gemeente Enschede in mei op touw zette bleek, mede door de opvallende en creatieve vorm van adverteren, erg succesvol. De belangstelling van mogelijke kandidaten was boven alle verwachting. Er reageerden zo'n 185 jongeren.
Met het traineeproject wil Enschede eerst en vooral een meer evenwichtige leeftijdsopbouw binnen de gemeentelijke organisatie bereiken. Juist omdat elke leeftijdsgroep zo zijn eigen kleur en kwaliteit inbrengt, is dat belangrijk. De gemeente wil bovendien laten zien dat zij ook voor jongeren een aantrekkelijke werkgever is. Enschede heeft immers boeiend en uitdagend werk te bieden. Op 1 september begint een eerste groep van 6 trainees bij de gemeente Enschede. Het zijn drie vrouwen en evenveel mannen. Hun leeftijden variëren van 24 tot 26 jaar.
Ze komen van oorsprong allen uit het noorden en oosten van het land. De verwachting is dat in de komende jaren meer groepen jongeren bij de gemeente Enschede aan de slag gaan op dezelfde projectbasis. De trainees zijn recent afgestudeerd aan een hogeschool of universiteit. Gedurende twee jaren zullen zij in 2 tot 4 functies bij verschillende diensten of de concernstaf in het Stadhuis ervaring opdoen. Zo leren zij het hele gemeentelijke apparaat goed en breed kennen . Natuurlijk bevordert dat de inzet van deze jonge medewerkers bij verschillende organisatie-onderdelen. Na genoemde leer- en ervaringsperiode komen zij in principe in aanmerking voor een vaste functie ergens binnen de gemeente.
Voor de groep is er een gezamenlijke introductie gevolgd door een trainingsprogramma en meer op de persoon toegesneden scholing. De trainees komen regelmatig bij elkaar voor een gezamenlijke activiteit of project. Ongeveer 70% van de arbeidstijd bestaat uit direct productief werken. De rest is bestemd voor studie en voor excursies. Zowel voor de gemeente als voor de trainees betekent dat een behoorlijke investering.
De leiding van het project is in handen van een gemeentelijk decaan, Jeannette Peters van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO). Verder is er op elke werkplek een mentor voor de dagelijkse begeleiding in het werk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie