Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP: Weduwe niet uitzetten maar situatie rechtzetten

Datum nieuwsfeit: 01-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SP: niet UITzetten maar RECHTzetten!

Als iemand trouwt met een buitenlandse man of vrouw, krijgt de buitenlandse partner nadat het huwelijk drie jaar heeft geduurd automatisch een verblijfsvergunning. Maar als binnen drie jaar het huwelijk wordt beëindigd door het overlijden van de partner, heeft de weduwe/weduwnaar géén recht op een verblijfsvergunning. Aan deze onrechtvaardige situatie wil de SP een eind maken.

Voor staatssecretaris Cohen is niet van belang of je binnen drie jaar gaat scheiden of dat je partner overlijdt. Dit leidt tot onaanvaardbare situaties: na het overlijden van je echtgenoot het land uitmoeten, terwijl je kinderen wel mogen blijven, omdat die de Nederlandse nationaliteit wèl hebben.

Dit is de situatie waarin bijvoorbeeld mevrouw Barbara Warntjes-Siermantowska in verkeert, een Poolse die getrouwd is geweest met een Nederlandse man. Haar man is overleden en zij moet het land nu verlaten, terwijl haar zoontje mag blijven.

Dit vinden we niet humaan. We pleiten er dan ook voor de bestaande wetgeving aan te passen: bij overlijden moet de partner altijd een verblijfsvergunning kunnen krijgen.

Om dit te bereiken gaan we het volgende doen:

Jan de Wit vraagt een kamerdebat aan. Morgen verschijnt een advertentie in de Telegraaf met als doel soortgelijke verhalen tot een zwartboek te bundelen. Daarnaast houden we een handtekeningenactie, en richten we een actiecomité op.

Voor meer informatie:
Jan de Wit 070-3182807, 06-22788042
Jan Marijnissen 070-3182801, 06-51212339

 

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie