Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitkeringsgerechtigden kunnen maand naar Turkije

Datum nieuwsfeit: 01-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE SZW

www.minszw.nl

Uitkeringsgerechtigden kunnen een maand naar Turkije

99/143

Werkzoekenden met een WW-uitkering of bijstandsuitkering die persoonlijk betrokken zijn bij de gevolgen van de ramp in Turkije, kunnen met behoud van hun uitkering een maand lang naar Turkije om hulp te bieden aan slachtoffers van de aardbeving. Dit blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer van minister De Vries en staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Voor werkzoekenden met een WW-uitkering heeft staatssecretaris Hoogervorst een bijzondere regeling vastgesteld. Zij kunnen met behoud van uitkering en naast of in aansluiting op de toegestane vakantieperiode van vier weken, een maand in Turkije verblijven om te helpen bij het bergen en begraven van slachtoffers van de aardbeving en hulp te verlenen aan nabestaanden. De regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 17 augustus dit jaar en vervalt op 1 januari 2000.

Voor werkzoekenden met een bijstandsuitkering biedt de Algemene Bijstandswet gemeenten de ruimte om in individuele gevallen, op basis van bijzondere omstandigheden, een verblijf in het buitenland voor langer dan vier weken toe te staan. Minister De Vries heeft in een brief aan de Nederlandse gemeenten aangegeven dat hij er alle begrip voor heeft als gemeenten van deze bevoegdheid gebruik maken om toestemming te verlenen aan werkzoekenden met een persoonlijke betrokkenheid bij de ramp, om met behoud van uitkering naast of in aansluiting op hun vakantie van vier weken, een maand in Turkije te verblijven voor hulp aan slachtoffers.

Het kabinet vindt dat de natuurramp in Turkije een zeer bijzondere situatie schept. Personen met een bijzondere persoonlijke betrokkenheid bij de gevolgen van die ramp die uiting willen geven aan hun betrokkenheid en medeleven, worden daartoe langs deze weg in de gelegenheid gesteld.

01 sep 99 18:28

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie