Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente steunt Delftse actie voor Turkije

Datum nieuwsfeit: 01-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

01 september 1999
Persbericht GEMEENTE STEUNT DELFTSE ACTIE VOOR TURKIJE

De gemeente Delft stelt 25.000 gulden beschikbaar voor de acties die het Delftse comité voor de hulp aan Turkije de komende tijd gaat organiseren. Het bedrag wordt verstrekt in de vorm van een verdubbeling: de gemeente verdubbelt het bedrag dat via acties in Delft bij elkaar wordt gebracht, tot maximaal 25.000 gulden. Dit heeft burgemeester Van Oorschot meegedeeld tijdens een vergadering van het actiecomité.

Naast een geldelijke bijdrage is er ook sprake van persoonlijke inzet van de gemeentebestuurders. Zo komen collegeleden en raadsleden zaterdag 28 augustus, tijdens Delftdag, in actie om geld in te zamelen. Zij lopen op verschillende plaatsen in de binnenstad rond met een collectebus. In een brief aan de Turkse Vereniging heeft het college zijn steun betuigd met het Turkse volk en de Turkse stadgenoten in Delft. "Hoewel de Turkse gemeenschap in Delft voor het overgrote deel niet afkomstig is uit het rampgebied, beseffen wij dat uw verbondenheid met Turkije en met uw getroffen landgenoten bij u diepe verslagenheid teweeg heeft gebracht", zo schrijft het college.

Tijdens de bijeenkomst met het actiecomité sprak de burgemeester zijn vreugde over het feit dat in Delft een breed initiatief tot steun aan Turkije tot stand is gekomen. Het actiecomité is een initiatief van deTurkse Culturele Vereniging en deTurkse moskee in Delft, en wordt ondersteund door de Stichting Welzijn Delft.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie