Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontwikkelingsopdracht van Shell voor Stork

Datum nieuwsfeit: 01-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Stork Group

Naarden, 1 september 1999

Ontwikkelingsopdracht van Shell voor Stork

Shell International Exploration and Production en Stork Product Engineering hebben een contract ondertekend voor het onderzoek naar en de ontwikkeling van een nieuw en innovatief gasbehandelingssysteem voor Shell.

Dit systeem, gebaseerd op een uitvinding van Stork Product Engineering, betekent een doorbraak op het gebied van gasdroging. Het principe berust op het condenseren van bepaalde gascomponenten en het verwijderen van de gevormde vloeistof uit het gas. Het systeem bevat geen bewegende delen en is daardoor zeer onderhoudsvriendelijk.

Met deze ontwikkelingsopdracht is een bedrag gemoeid van NLG 12 miljoen (EUR 5,5 miljoen). Het totale onderzoek- en ontwikkelingsproject wordt uitgevoerd door Stork Product Engineering, dat hierbij nauw samenwerkt met verschillende Technische Universiteiten. De opdracht omvat de modelvorming, het ontwerp, het bouwen en testen van concepten onder verschillende omstandigheden, onder meer op Shell gasvelden.

Stork Product Engineering is gespecialiseerd in het ontwikkelen van hoogwaardige technologische producten met name voor de aerospace en energiemarkt. Het bedrijf maakt deel uit van de Stork Aerospace Group, een van de 5 groepen van Stork. In 1998 realiseerde Stork met 20.000 medewerkers een totale omzet van NLG 5 miljard (EUR 2,3 miljard).

Informatie voor de pers: J.A. Huurdeman, tel.: 035 695 7555.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie