Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Project 'Kinderen van Verslaafde Ouders' Noord-Holland

Datum nieuwsfeit: 01-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland


1 september 1999
Provincie maakt financieringsvoorstel voor project 'Kinderen van Verslaafde Ouders'

Gedeputeerde Staten willen een financieringsvoorstel doen aan gemeenten en zorgverzekeraars voor de voortzetting van het project Kinderen van Verslaafde Ouders (KVO). De financiering zal incidenteel zijn voor een periode van maximaal 2 jaar ter overbrugging van andere financiering en\of onderbrenging in het reguliere aanbod. Het voorstel houdt in dat gemeenten, provincie en zorgverzekeraars voor het jaar 2000 elk een deel van de voor dat jaar nog ongedekte kosten voor hun rekening nemen. Dat wil zeggen: de gemeenten fl. 72.000,-, de provincie fl. 125.000,- en de zorgverzekeraars fl. 125.000,-.

Wanneer de gemeenten en zorgverzekeraars een redelijk deel van de begrote kosten bijdragen, zal Gedeputeerde Staten op basis van de reacties van de gemeenten en zorgverzekeraars een definitief standpunt bepalen ten aanzien van de financiering voor het jaar
2000. Voor 2001 zal een nieuw financieringsvoorstel worden gedaan aan gemeenten en zorgverzekeraars op basis van de voor dat jaar ongedekte kosten.
Het KVO-project heeft tot nu toe gedraaid op incidentele subsidies van provincie, zorgverzekeraars en gemeenten. Het project kan door een extra financiële inspanning van de Brijder Stichting en Triversum nog worden voortgezet. Maar met ingang van 2000 zijn deze mogelijkheden uitgeput.
Het project KVO is gestart in 1996 en wordt uitgevoerd door de Brijder Stichting, het centrum voor verslavingsproblematiek, en het Triversum, het centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. KVO heeft tot doel in een zo vroeg mogelijk stadium - vanaf de zwangerschap van de verslaafde moeder - zorg te bieden aan kind en ouder(s). Door intensieve (thuis)begeleiding van ouder(s) wordt bereikt dat deze hun verslaving onder controle krijgen en de kinderen thuis kunnen opgroeien. Door het intensieve contact kan tijdig worden ingegrepen bij dreigende excessen. De KVO-werker onderhoudt contacten met de school van het kind om ook hier achterstanden te voorkomen.
Het financieringsvoorstel van Gedeputeerde Staten wordt op 15 september 1999 voorgelegd aan de statencommissie Zorg, Welzijn en Cultuur. Daarna wordt het voorstel voorgelegd aan de wethouders van de gemeenten met een Centrum voor Alcohol en Drugs (CAD) en de zorgverzekeraars. Aan hen wordt gevraagd voor 15 oktober 1999 een besluit te nemen.
___________________________________

Inlichtingen: Karin Bakker-Dortmond, tel. (023) 514 34 04

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie