Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oefenen in luistervaardigheid Turks in VMB, HAVO/VWO

Datum nieuwsfeit: 01-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Cito

Oefenen in luistervaardigheid Turks in vmbo, havo/vwo en volwassenenonderwijs:
`Dinle... Türçe dinleme alistirmalari'

Persbericht nummer 10, 1 september 1999

Ruim 200 kant-en-klare oefeningen op basis van zo'n 80 luisterfragmenten die afkomstig zijn uit de Cito-luisterteksten voor het c/d-niveau van de afgelopen jaren. Dat biedt `Dinle... Türçe dinleme alistirmalari', een bundel luisteropgaven voor het Turks voor het vmbo. Ook in havo/vwo en het volwassenenonderwijs kan de uitgave van pas komen. Met deze gevarieerde oefeningen leren leerlingen op vele manieren naar gesproken taal luisteren. Om het luisteren in een natuurlijke context te laten plaatsvinden bevat het materiaal hier en daar ook spreek- en schrijfopdrachten.
De bundel is samengesteld door het Cito (Instituut voor Toetsontwikkeling). Het Ministerie van OCenW maakte de uitgave financieel mogelijk.

De bundel is bedoeld voor het onderwijs Turks in het vmbo, voor jongeren en volwassenen, voor leerlingen mèt en voor leerlingen zonder voorkennis van het Turks. In september 1999 wordt deze bundel verspreid onder vmbo-scholen waar Turks onderwezen wordt. Iedereen die Turks wil leren en behoefte heeft aan een speciale training van de luistervaardigheid, kan de bundel ook aanschaffen. Tot nu toe bestond er geen adequaat oefenmateriaal voor luisteren Turks. Vaak werden daarvoor 'oude' luistertoetsen gebruikt. Maar oefenen en toetsen is niet hetzelfde. Deze uitgave voorziet nu in de behoefte aan geschikte oefenstof.

Opgavenboekje en CD's
De uitgave bestaat uit een opgavenbundel en twee CD's. Doordat de leerlingen met de CD-speler werken zijn ze niet afhankelijk van lessen waarin luisteren klassikaal wordt geoefend. Dat is vooral handig voor leerlingen die extra tijd willen nemen voor het leren luisteren.

Internet
Wie een voorproefje wil van wat de bundel te bieden heeft, kan gedurende de maand september terecht op deze site. Hier is een selectie uit de bundel te vinden.

Informatie en aanschaffen
Nadere informatie over de uitgave kan verkregen worden bij de sectie Verkoop van het Cito, Postbus 1034, 6801 MG Arnhem, telefoon: (026)
352 15 90, e-mail: (verkoop@cito.nl). Daar kan de uitgave ook worden besteld. De kosten zijn ƒ 200,-.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie