Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actieweken toezicht Achterste Rith en Liesbos Breda

Datum nieuwsfeit: 02-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

ACTIEWEKEN TOEZICHT ACHTERSTE RITH EN LIESBOS

De gemeente Breda en de politie Midden- en West-Brabant houden in het najaar twee actieweken in de Achterste Rith en het Liesbos. Tijdens deze weken wordt intensief bekeken of bewoners en bedrijven in het buitengebied zich aan de regels houden. Het gaat hier om regels op het gebied van bouwen, milieu, afval, lozingen en groen. De gemeente en de politie doen dit samen met het Hoogheemraadschap van West-Brabant, het Waterschap Mark en Weerijs, Staatsbosbeheer, het Brabants Landschap en de Algemene Inspectie Dienst. Het project geeft de betrokken organisaties de kans beter samen te werken bij de controle en handhaving van regels. Dit moet leiden tot een meer planmatige aanpak.

De gemeente verwacht dat van het project een preventieve werking uitgaat zodat de regels in de toekomst beter gehandhaafd kunnen worden. Dit staat in de nota "Samen handhaven in het buitengebied van de Baronie", waarvan het College van B&W deze week kennis heeft genomen.

Tijdens de voorbereiding en de uitvoering van de actieweken informeren de betrokkenen elkaar over de inhoud van de regels en de aanpak van het toezicht. De organisaties raken zo beter bekend met (elkaars) wetten en regels en kunnen voor elkaar zaken signaleren en elkaar informeren.

De bewoners en gebruikers van de Rith en het Liesbos zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op 2 september om 20.00 uur in gemeenschapshuis Kievitslaar. Na afloop van de actieweken gaan de betrokken organisaties evalueren. De bewoners en ondernemers van de gebieden krijgen daarna informatie over de resultaten van het project.

Breda, 26 augustus 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie